Naslovna / Bonus za dušu / Na kraju je uvek novi početak
PRIČE IZ ŽIVOTA RAZVEDENE MAME
Sanja Ciganović
Na kraju je uvek novi početak PRIČE IZ ŽIVOTA RAZVEDENE MAME Sanja Ciganović

Na kraju je uvek novi početak
PRIČE IZ ŽIVOTA RAZVEDENE MAME
Sanja Ciganović

pricePrvenac Sanje Ciganović čita se od početka do kraja u jednom dahu. Sve vreme očekujete da će doći do nekog razočarenja, jer bože moj, reč je o – razvedenoj mami. Međutim, priča teče sasvim neočekivanim tokom

Jedno od naših čestih uverenja je da su razvedene mame nesrećne, emotivno neispunjene, prenatrpane obavezama i u stalnom grču da im se opet ne dogodi ljubavni krah. Međutim, autorka ove duhovite knjige je razvedenu mamu predstavila na sasvim drugačiji način. Jeste da se glavna junakinja stalno suočava sa nekim preprekama, posebno sa nerazumevanjem prema ženi koja je sama, čak i kada je to njen izbor! Okolina njene pokušaje da ima malo mira pogrešno tumači.
Kad god isplaniram vreme samo za sebe, đavo se postara da bude drugačije – glasno razmišlja.

Priča počinje odlukom razvedene mame da ide sama na letovanje. A šta će se tamo sve dešavati, i na kakav način, prosto je neprepričljivo. Ali, osmeh vam sve vreme ne silazi s lica jer se smenjuju različiti neočekivani i očekivani likovi koji SLOBODNOJ mami zagorčavaju uživanje u solo letovanju.
Knjiga je pisana u prvom licu, pa izgleda kao da smo stalno na istoj vibraciji sa junakinjinim neizrečenim misaonim tokom koji nas vodi kroz „teme-dileme-rešenja“ situacije. Često se podsmehujući sama sebi, sopstveni život u pojedinim trenucima doživljava baš onako kako bi trebalo – kao beskrajnu igru. Čak i kada se zaljubi, pa niz životnih okolnosti ne dozvoljava da se ta ljubav ostvari, ona to sa lakoćom razmatra sa svojim unutrašnjim ja. Netipično je i to što je sa bivšim u više nego korektnim odnosima, ćerka njene nove ljubavi je obožava, rodbina novog čoveka u njenom životu takođe…

Autorka Sanja Ciganović je mama desetogodišnje devojčice a blog umdrumiostalo.blogspot.rs počela je da piše kada se razvela. Kao rezultat tih razmišljanja koja je preko ovog web dnevnika prenosila ženama koje su se našle u sličnoj situaciji, nastala je i knjiga koja se na duhovit način bavi životom razvedene mame.
Na kraju knjige Sanja iznosi jednu APSOLUTNU istinu koja može da bude veliki podstrek svakoj ženi koja je postala solo igrač: Jedan loš brak, jedan razvod ne znače propast zauvek.
Eto i zaključka.

Preporučila: Jasmina Stefanović