Ana Novakov KREATIVAN HOBI KAO STRES ELIMINATOR

Ana Novakov
KREATIVAN HOBI KAO STRES ELIMINATOR

Kada ste mama troje dece i uz to obavljate stresan posao, vrlo je važno da odvojite neko vreme za sebe i da radite nešto u čemu uživate. Ana Novakov je takav ventil pronašla u izradi ukrasnih lampi koje uz savete i podršku supruga sama kreira i izrađuje

Ana Novakov, vođa tima prodaje Jump Inn hotela i mama Jovana, Lane i Maše, iskoristila je svoje treće porodiljsko bolovanje između ostalog i za vraćanje sebi i svojim kreativnim porivima. Kao dugogodišnji menadžer banket prodaje radila je fantastičan, ali izazovan i zahtevan posao, i sve je češće osećala potrebu da se kreativno izrazi baveći se nekom aktivnošću koja će je ispuniti i relaksirati. Ideju za izradu ukrasnih lampi dobila je na jednoj slavi kada je domaćin od nekog od gostiju na poklon dobio svojeručno izrađenu lampu od vinske flaše.

Ideju za izradu ukrasnih lampi Ana je dobila na jednoj slavi

Ideju za izradu ukrasnih lampi Ana je dobila na jednoj slavi

– Rešila sam da se oprobam u dizajniranju i pravljenju lampi i svako veče nakon što deca legnu pregledavala sam klipove na Youtube-u kako bih videla kako se to radi. Bavljenje kreativnim hobijem za mene predstavlja uživanje ali i jednu vrstu stres eliminatora. Ispunjava me da se osamim, bojim, lepim, kreiram, maštam i da stvaram ni iz čega – nešto.

Anin posao podrazumeva puno organizacije i komunikacije sa ljudima, pa nije ni čudo što svoj mir i antistres oazu pronalazi kada je sama sa sobom i svojim idejama, u unapređivanju veštine koja joj je do samo pre neku godinu bila sasvim strana.

Naša sagovornica mašta o tome da otvori drugačiji i specifičniji gift shop

Naša sagovornica mašta o tome da otvori drugačiji i specifičniji gift shop

– Oduvek sam volela izazove, pa mi je učenje neke nove veštine jako prijalo. Veliko mi je uživanje da recikliram, da stvarima koje su za bacanje dam neku drugu namenu i iskoristim ih u pravljenju svojih lampi.

Naša sagovornica mašta i o tome da otvori drugačiji i specifičniji gift shop u kom bi bilo svega pomalo. Za sada Anine lampe možete da pogledate na Facebook stranici: Ukrasne lampe – Designed by AN.

Tekst: Manja Perić Mitić
Antistres misao