Naslovna / Važno mi je / Radost u dvoje / Koju igru igraš u partnerskim odnosima
UTICAJ RODITELJA NA VAŠE LJUBAVNE IZBORE
Koju igru igraš u partnerskim odnosima UTICAJ RODITELJA NA VAŠE LJUBAVNE IZBORE

Koju igru igraš u partnerskim odnosima
UTICAJ RODITELJA NA VAŠE LJUBAVNE IZBORE

Model otac-ćerka. Žena odrasla bez očinske figure (otac je emotivno nepristupačan ili fizički odsutan), u emotivnom odnosu će tražiti muškarca koji će joj nadomestiti ulogu oca. Očaraće je autoritativan, strog muškarac koji će joj braniti svakakve stvari, ali će se ona zato osećati zaštićeno. Komplementarno tome, muškarac odrastao bez muške figure će sam preuzeti ulogu autoriteta i shodno tome tražiće ženu kojoj je potreban otac, da bi on sam mogao da nastavi da igra svoju ulogu.
U ovom odnosu, dominantan muškarac se prema svojoj maloj “devojčici” ponaša suviše zaštitnički. Stalno će korigovati njeno ponašanje, u svemu će tražiti način da je “popravi”. Podsvesno, smatraće je nesposobnom i većinu njenih obaveza će preuzeti na sebe. Ona će to rado prihvatiti jer joj to stvara osećaj sigurnosti od spoljašnjeg sveta.
Ovaj odnos je takođe opasan, ali isto tako može da traje u nedogled. Ženi su potpuno uskraćene prilike za rast i napredovanje, a takođe može doći do eskalacije ovog odnosa u vidu psihičkog i fizičkog zlostavljanja.

2

Podsvesno, takav muškarac smatraće ženu nesposobnom i većinu njenih obaveza će preuzeti na sebe

Model brat-sestra. Ovaj model se javlja u stabilnim porodicama, gde su brat i sestra bili izuzetno bliski i povezani. Oni će u svojoj podsvesti, jedno drugo staviti u poziciju partnera. Tražiće partnere koji imaju psihičke i fizičke osobine kao njihov brat/sestra.
Ovakav odnos biće skladan i stabilan. Imaće iste vrednosti, uverenja, stil života… Izgledaće kompatibilno, i za njih će govoriti da su “najlepši par”. Međutim, ovaj odnos je hendikepiran u segmentu seksualnosti, a ponekad i u emotivnom smislu. Zbog toga je ovaj model najpodložniji aferama. Ipak, oba partnera će biti otvorena za povremeno neverstvo i vešto će se praviti da ona ne postoje, zarad dobrobiti čitavog odnosa koji je (osim toga) perfektan.

3

Ovaj model je najpodložniji aferama