Naslovna / Dobre priče / Ivana Jordan
ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA
Ivana Jordan ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA

Ivana Jordan
ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA

Od kad zna za sebe, muzika je njen svet. Karijeru je počela da gradi kao 21-godišnja studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti, a kada je diplomirala posvetila se muzici potpuno. A onda je postala mama

Vuk je bio beba kada je otpočela ozbiljnu saradnju sa Big bendom RTS, dok je pripremala, snimala i promovisala album „Moj si život“. I tada se Ivana Jordan susrela sa problemima svake majke koja radi – kako se što bolje organizovati a da svi budu srećni i zadovoljni. S jedne strane biti što manje odvojena od deteta, a s druge, baviti se onim što voliš i što si u stvari ti.

Večita tema dobre organizacije. Kako stići svuda i istovremeno biti najbolja svom detetu, to je večito pitanje i večita tema sa kojom se svaka majka nosi. Ali, to je po mišljenju naše sagovornice, i stvar izbora i dobre organizacije. Svako od nas mora da razmisli i odluči gde sebe vidi u svemu tome, između posla i deteta, i da se u skladu s tim organizuje najbolje što može.
– Mislim da biti uspešna majka znači i to da ne prestaješ da ulažeš u sebe, radiš na sebi, budeš ispunjena i da zadovoljavaš neke svoje potrebe koje nisu vezane samo za majčinstvo, nego i za život koji si vodila pre rođenja deteta, ono čime si se bavila i što te činilo srećnom. Muzika je za mene nešto što nisam u stanju da pustim i otrgnem od sebe. Zato uvek moram da budem sposobna i da nađem načina kako to da izvedem. To usklađivanje svakako jeste stresno, mada je nekada fizički teže.

Ivana Jordan01

Kad si zadovoljan onim što radiš, imaš i više strpljenja

Više strpljenja kad si zadovoljan. Ivana kaže da kada ispuni umetnički deo sebe i završi sve što je potrebno, kući dođe zadovoljnija i onda ima čak više i snage i strpljenja za sve obaveze koje su vezane za dete.
– Mislim da je majčinstvo najodgovorniji, pa zato i najteži posao na svetu jer se moraš cela predati. A onda, tu je i posao gde takođe treba da daš celu sebe. To na dva fronta često zna da bude teško. Zaista zvuči nemoguće, ali nekako se ipak desi da se sve uskladi i stigne kad se hoće. Ima tu i stresa i loših momenata, ali na kraju sve bude dobro.