Ivana Jordan

Ivana Jordan
ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA

Od kad zna za sebe, muzika je njen svet. Karijeru je počela da gradi kao 21-godišnja studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti, a kada je diplomirala posvetila se muzici potpuno. A onda je postala mama

Vuk je bio beba kada je otpočela ozbiljnu saradnju sa Big bendom RTS, dok je pripremala, snimala i promovisala album „Moj si život“. I tada se Ivana Jordan susrela sa problemima svake majke koja radi – kako se što bolje organizovati a da svi budu srećni i zadovoljni. S jedne strane biti što manje odvojena od deteta, a s druge, baviti se onim što voliš i što si u stvari ti.

Večita tema dobre organizacije. Kako stići svuda i istovremeno biti najbolja svom detetu, to je večito pitanje i večita tema sa kojom se svaka majka nosi. Ali, to je po mišljenju naše sagovornice, i stvar izbora i dobre organizacije. Svako od nas mora da razmisli i odluči gde sebe vidi u svemu tome, između posla i deteta, i da se u skladu s tim organizuje najbolje što može.
– Mislim da biti uspešna majka znači i to da ne prestaješ da ulažeš u sebe, radiš na sebi, budeš ispunjena i da zadovoljavaš neke svoje potrebe koje nisu vezane samo za majčinstvo, nego i za život koji si vodila pre rođenja deteta, ono čime si se bavila i što te činilo srećnom. Muzika je za mene nešto što nisam u stanju da pustim i otrgnem od sebe. Zato uvek moram da budem sposobna i da nađem načina kako to da izvedem. To usklađivanje svakako jeste stresno, mada je nekada fizički teže.

Ivana Jordan01
Kad si zadovoljan onim što radiš, imaš i više strpljenja

Više strpljenja kad si zadovoljan. Ivana kaže da kada ispuni umetnički deo sebe i završi sve što je potrebno, kući dođe zadovoljnija i onda ima čak više i snage i strpljenja za sve obaveze koje su vezane za dete.
– Mislim da je majčinstvo najodgovorniji, pa zato i najteži posao na svetu jer se moraš cela predati. A onda, tu je i posao gde takođe treba da daš celu sebe. To na dva fronta često zna da bude teško. Zaista zvuči nemoguće, ali nekako se ipak desi da se sve uskladi i stigne kad se hoće. Ima tu i stresa i loših momenata, ali na kraju sve bude dobro.

Pages: 1 2