fz jesen

Učinite nešto dobro za svoje zdravlje
12. JESENJI FESTIVAL ZDRAVLJA

24. i 25. septembar (od 10 do 20h)
Beograd, Dom omladine (Makedonska ulica 22)

Jesenji „LILLY APOTEKE” Festival zdravlja je posvećen rekreaciji u 21. veku a zaštitno lice festivala je šampionka u fitnesu Jelena Vasović, dok je glavni promoter dr Nada Macura

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 100 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.300 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), „Mg Miveli“ (zlatnom sponzoru), „Oralentu” i bolnici „Medical park” (internacionalnom partneru).

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi opšteg zdravstvenog stanja, bodi mas indeksa i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, zuba, pregledi mladeža i stanja kože, nutricionistički pregledi…

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak”, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „pregled”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja za građane. Organizovane su i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.