Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Učinite nešto dobro za svoje zdravlje
12. JESENJI FESTIVAL ZDRAVLJA
Učinite nešto dobro za svoje zdravlje 12. JESENJI FESTIVAL ZDRAVLJA

Učinite nešto dobro za svoje zdravlje
12. JESENJI FESTIVAL ZDRAVLJA

24. i 25. septembar (od 10 do 20h)
Beograd, Dom omladine (Makedonska ulica 22)

Jesenji „LILLY APOTEKE” Festival zdravlja je posvećen rekreaciji u 21. veku a zaštitno lice festivala je šampionka u fitnesu Jelena Vasović, dok je glavni promoter dr Nada Macura

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 100 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.300 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), „Mg Miveli“ (zlatnom sponzoru), „Oralentu” i bolnici „Medical park” (internacionalnom partneru).

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi opšteg zdravstvenog stanja, bodi mas indeksa i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, zuba, pregledi mladeža i stanja kože, nutricionistički pregledi…

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak”, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „pregled”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja za građane. Organizovane su i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.