Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Zoran Modli u emisiji
Iskreno sa Aleksandrom Simić
MOJA LJUBAV JE SVE ŠTO VIDIM U JEDNOM TRENUTKU
Zoran Modli u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić MOJA LJUBAV JE SVE ŠTO VIDIM U JEDNOM TRENUTKU

Zoran Modli u emisiji
Iskreno sa Aleksandrom Simić
MOJA LJUBAV JE SVE ŠTO VIDIM U JEDNOM TRENUTKU

Kada čujemo njegov glas pruži nam dodatnu energiju. Čini se kao vedar i uvek raspoložen čovek. Prilagođen samom sebi i životu. Usklađen sa sobom.

U emisiji otkriva kako je potražio i našao svog oca nakon dvadesetak godina odvojenog života i da ga je uvek vodila radoznalost a ne hrabrost. Govori i kojim mudrostima ga je majka naučila, šta ga raduje u jednom danu i zbog čega su usponi i padovi sastavni, čak poželjni, delovi i stanja naših života.

Život i put Zorana Modlija krenuo je iz Zemuna, a kasnije je mnoge dobre i važne stvari podario upravo Beograđanima. Seća se da je puno vremena, kao dečak, provodio sam i da se tako navikao na samoću i zavoleo je. Ti trenuci su i danas dragoceni jer u njima radi i stvara, i tada je najkoncentrisaniji. Majka, koja ga je sama odgajala, često je morala da radi prekovremeno. Kaže da ga je naučila i marljivom radu. Otac je veoma rano otišao od njih. Nije se slagao sa majkom ali ona Zoranu nikada nije ružno pričala o ocu. Ipak, potražio ga je kada je imao nešto više od dvadeset godina i već bio poznat u Srbiji. Otac je živeo sa drugom ženom. Zoran mu nikada nije zamerao, i nije imao šta da mu oprosti. Čak je, nakon smrti oca, ostao u dobrim odnosima sa njegovom tadašnjom suprugom i kćerkom, Zoranovom polusestrom.

Smatra da su usponi i padovi čak i prihvatljiva i dobra stanja jer nam nakon prevazilaženja bola život izgleda lepši i sjajniji.
Životne izazove Zoran Modli posmatra kao neku vrstu savladavanja lekcija, učenja, veština. Baš kao i u letenju. Ne ide odmah sve glatko, ali se nauči a svaki novi dan, novi je početak. Ipak, misli da postoje ljudi koji nikada ne uspeju da „progledaju“ i da posmatraju život vedrim očima. Smatra da čak i kada se situacija čini bezizlaznom dobro je imati pozitivan stav i videti stvari pomalo „ružičasto“.

Zoran ima svoje oaze i mesta gde odlazi kada želi da se vrati sebi i oslušne svoje srce. Često se oseća bolje kada u misli vraća slike nekih lepih doživljaja i trenutaka provedenih sa dragim ljudima. Voli naivne ljude i smatra ih pametnim i vrednim.

Aleksandri Simić iskreno i sa prepoznatljivim šarmom rekao je da kada se ujutru probudi najčešće pomisli na mleko, da je za njega smeh lek, a strah otrov. Sa svojim iskustvom danas kaže kao i Benini „Život je lep“, a njegova ljubav je sve što vidi u jednom trenutku.

Emisiju možete pogledati na TV Naša premijerno u nedelju 5. juna u 17h , i u repriznim terminima u sredu 8. juna od 13h i u petak 10. juna od 23h.