Naslovna / Dobre priče / Ivana Jordan
ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA
Ivana Jordan ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA

Ivana Jordan
ZADOVOLJNA ŽENA, SREĆNA MAMA

Balans bez kompromisa. Naravno da se dešava da mnogo toga što smo zamislili krene mimo plana. Ali…
– Dobro je kad majka može i ima šta da radi. Ima perioda kada smo 24 sata fokusirane samo na obaveze oko deteta, a one ne podrazumevaju samo ljubav, igranje, maženje, nego i mnoge druge stvari. Svaka majka zna da to nije malo posla, i da nije uvek lako i prijatno. A onda dođe, za mene taj najbitniji momenat kada učite dete da voli. Tada treba da budemo opuštene, nasmejane, pune energije, i nikako besne, nezadovoljne i neispunjene. Čini mi se da su to faze kroz koje sve majke prolaze. Pa i ja. Žena treba da bude zaista dovoljno mudra i dovoljno svesna svega u tom trenutku, da bi mogla dobro da se organizuje. Razmišljajući o svemu tome, shvatila sam da mi je jako bitno da dajem svoj maksimum kao majka, ali i kao umetnik, da balansiram bez kompromisa. Naravno da je dete apsolutno na prvom mestu i tu nema naravno nikakve dileme, jasna je mlada mama.

Ivana Jordan02

Novi singl i novi-stari pravac na jesen

Stres je antistres. Vuk uskoro puni tri godine, a Ivana priprema za jesen novi sinl, piše muziku za jedan dokumentarni film, nastupa… Da li se u tim trenucima javlja i stres?
– Veruj da mi uopšte nije stresno, naprotiv. Pre bih rekla da je antistresno! Ja imam neki svoj već izgrađeni stil, a s druge strane, volim i da eksperimentišem. Imala sam ovih godina dosta aktivnosti sa Big bendom RTS, u tu saradnju sam ulagala dosta vremena i energije, i krunisala je velikim koncertom 6. juna u Sava Centru. Sada se u muzici okrećem nečem novom, nalik onome što sam ranije radila, ali u jednom novom, čvršćem aranžmanu kroz saradnju s jednom novom, mladom ekipom. A sve to me ne umara, već daje neverovatnu količinu energije i radosti. Tako da stresa nema. Vuk je dovoljno velik da zna da mama radi, pa maksimalno uživamo u svakom zajedničkom trenutku, potpuno opušteni i srećni.

Tekst: Željka Zebić