Naslovna / Bonus za dušu / Kad se snovi i java poklope
PARALELNI SNOVI
Kad se snovi i java poklope PARALELNI SNOVI

Kad se snovi i java poklope
PARALELNI SNOVI

Sadržaji naše nesvesne psihe, koji kroz analizirane snove prodiru u naš svesni deo ličnosti, uglavnom imaju ulogu da nas obaveste o nečemu što ne znamo (na svesnom nivou), da nam pomognu da korigujemo pogrešne stavove o sebi i drugima, da steknemo uvid u sopstvene mane i vrline kojih nismo svesni i slično

Međutim, nekada se dešava da analizom sna ne saznamo ništa novo što nam i inače nije poznato iz realnog života već nam, naprotiv, san samo potvrđuje ono što već znamo. Takvi snovi se u psihologiji nazivaju PARALELNI SNOVI i njihova funkcija je da nam samo potvrde da imamo pravilan sud o situaciji u realnosti.

Zašto je to potrebno? To se dešava u trenucima kada nesvesno (ili svesno) sumnjamo u svoj sud o nekoj osobi ili situaciji iz realnog života, nismo sigurni da nam je procena tačna i kolebamo se da donesemo neku odluku ili postupimo na određen način. Po pravilu, tada se javi jedan PARALELAN SAN da nam da uverljivu potvrdu da u realnosti ne grešimo i da nam je stav ispravan kao i percepcija čitave situacije.