intuicija

5 promena koje ćete osetiti
KADA POČNETE DA PRATITE INTUICIJU

Ako već dugo čeznete za nečim, “izgubljeni” u svojim željama ili ste u potrazi za sopstvenom “dubljom” svrhom, možda vam praćenje intuicije u startu izgleda kao gubljenje zamišljene bitke sa samim sobom u odnosu na vaše “realistične” taktike. Međutim, stručnjaci vam savetuju da intuiciju ipak pokušate da uključite u svoj život, a evo i nekoliko razloga za to:

1. Otkrivanje i razumevanje sopstvenog bića u celini
Jedan od glavnih razloga za vežbanje sopstvene intuicije je što na taj način možete ostvariti svoj puni potencijal u životu kao osoba i kao energetska celina. Jednom kada stvarno shvatite sopstveno biće, znaćete i šta je potrebno da uradite kako bi se vaši snovi i ciljevi realizovali, kao i da intuicija može biti od velike pomoći.

“Intuicija je sveti poklon, dok je razum verni sluga. Stvorili smo društvo koje veliča slugu i zaboravilo je na poklon.” – Albert Ajnštajn

2. Zdravlje tela, duha i uma
“Osnažena” intuicija pomaže vam, takođe, i u očuvanju zdravlja. Prateći njene znake, u svakom trenutku ćete znati šta je najbolje za vaše fizičko telo, kao i psihičko stanje.

3. Sposobnost da pomognete i drugima
Sa lakoćom ćete donositi prave odluke, ne samo za sebe, već i za svoje prijatelje. Davaćete odgovarajuće savete, zasnovane na univerzalnoj istini i ljubavi, onima koji od vas zatraže pomoć.

4. Bolje finansijsko stanje
Intuicija vam može dati i uvide potrebne za odluke da li se određene poslovne mogućnosti isplate ili ne, koji su rizici i posledice… Ono što je potrebno je da naučite da intuitivne znake razumete, da bi vaš posao “prepoznao” intuiciju kao partnera ili sredstvo ka postizanju cilja. Možete pravilnije raspoređivati svoj novčani budžet i prestati sa impulsivnom kupovinom nepotrebnih stvari.

“Vreme ti je ograničeno, zato nemoj da ga trošiš živeći tuđi život. Ne padaj u zamku dogme – ne živi po receptu drugih. Ne dozvoli da buka tuđih mišljenja utiša tvoj unutrašnji glas. I, što je najvažnije, imaj hrabrosti da pratiš svoje srce i intuiciju.” – Stiv Džobs

5. Bolji međuljudski odnosi
Na ovaj način jednostavno i brzo možete prepoznati koje osobe vam odgovaraju, a koje ne, šta je ispravno, a šta pogrešno u vašim odnosima. Mogućnost da kod ljudi vidite njihovo “pravo lice” je fantastična sposobnost, koja će vam pomoći da poboljšate odnose sa prijateljima, porodicom i partnerima.

Tekst: Marina Manga