Naslovna / Otvoreni um / Istraživanja
Kako vas emocije čine atraktivnijim
Istraživanja Kako vas emocije čine atraktivnijim

Istraživanja
Kako vas emocije čine atraktivnijim

Ali zapamtite da je ipak najbolje pronaći balans kada se radi o izražavanju sebe. Postavite sopstvene granice i ne preterujte. Emotivna inteligencija nam daje veliku prednost. Možda osećaj misterije može da oživi tu „iskricu“ kada se veza prvi put započne. Ali nakon toga, nauka nam govori da ćemo biti atraktivniji ako se otvorimo i izrazimo emocije.

Pa… kako biti ekspresivniji?

izrazavanje emocija 2

Zajednički jezik
Pokušajte da koristite neki zajednički jezik sa osobom sa kojom razgovarate. Na primer, ako vaš sagovornik uvek koristi reč “zamisli…”, pokušajte da je i vi koristite povremeno (ali ne preterano) da biste izrazili svoja iznenađujuća osećanja. Osoba bi imala jače razumevanje o tome kako se osećate dok govorite zajednički jezik.

Osmeh
Kad god ne znate kako da izrazite neku emociju, samo se osmehite. Delovaće kao da ste prijateljski nastrojeni i „dostupni“, čak iako niste preterano izražajni.

Pokreti ruku
Vaše ruke imaju moć. Sećate li se kako izgledaju pokreti ruku kod osoba koje se svađaju? Ili kako harizmatični lideri svojim rukama pokazuju ubedljiv stav? Vaše ruke puno govore. Bes, nervoza, uzbuđenje itd. Uvek oslobodite ruke i pustite ih da „plešu“ u vazduhu. Ljudi će na taj način lakše shvatiti ono što pokušavate da im objasnite.

Priredila: Marina Manga
Foto: Unsplash