mandala

Biljana Erčić
Stvaranje mandala kao kreativna inspiracija

Mandale raznih oblika i boja stimulišu i razne unutrašnje potencijale. Veruje se da ove jedinstvene kreacije šire vibracije za postizanje najvišeg smisla, da se koriste za uspostavljanje energetske ravnoteže, harmoničnih odnosa.

Sam proces stvaranja mandala podseća na prolazak kroz lavirint. To je vizuelno izražavanje makro i mikro kosmosa, integracija rasejanosti i duboke koncentracije, postavljanje stvari na svoje mesto iz centra…

Baš takav meditativno-kreativni proces stvaranja u kombinaciji sa igrom boja, razlog je nastanka mojih slika i razlog mog daljeg rada na tom polju. Prvo sam ih kreirala na crtežima ali je platno bilo glasnije. Već me zovu i veći formati. Jedva čekam!

Osim njih na mojim radovima nastale su i druge energetske slike koje nemaju formu poznatih mandala, a mogu da budu velika pomoć u svakodnevnim situacijama.

Za prijateljicu koja mnogo radi i svakodnevno je okružena stresnim situacijama, kroz polja lavande (mestu gde je ona uživo osetila najveći mir), mandalu koja zrači, i čarobne simbole na slici, stvorila sam ono što je njoj lično najpotrebnije.

Nekome najviše prija blizina vodopada, nekome šuma ili jednostavno – određena boja.

Mandale mogu da budu i izuzetno atraktivne u prostoru jer kombinacije boja i opčinjavajući oblici koje one imaju, odlično se uklapaju u mnoge enterijere. 

A kako izabrati mandalu?

– Najvažnije je da se izabere ona slika koja u vama izaziva pozitivne emocije. Ono što ona predstavlja vama, ne mora drugima. 

Bitan je lični doživljaj. 

Kroz svaki intuitivni rad koji stvorim i svaku ličnu sliku za koju se prethodno dogovorim, moji vidici i umeća konstantno se šire i čine me radosnijom i bogatijom.

Rastem dalje s ciljem da svakome ko se pojavi na mom putu ulepšam život, prostor, trenutak… svojom energijom protkanom u svakom radu.

Zabeležila: J. Stefanović
Foto: privatna arhiva

Pages: 1 2