Naslovna / Čuvari zdravlja / Avgust je savršen za čišćenje organizma
DETOKSIKACIJA KOJA SMANJUJE HOLESTEROL
Avgust je savršen za čišćenje organizma DETOKSIKACIJA KOJA SMANJUJE HOLESTEROL

Avgust je savršen za čišćenje organizma
DETOKSIKACIJA KOJA SMANJUJE HOLESTEROL

PARADAJZ: I on je odličan diuretik, kao i prethodna dva ploda. Posebno se preporučuje kod anemije i raznih oblika gubitka krvi, srčanih i problema sa disajnim organima, što je važno ovih nedelja kada su mnogi slomljeni alergijama. Ako imate povišeni holesterol, evo načina da problem rešite.
Možete konzumirati koliko želite, ali ne manje od 2 do 3 ploda dnevno, samostalno ili u kombinaciji za drugim čistačima i riznicama vitamina i minerala, kao što su krastavac i paprika. Bez masti i drugih namirnica posebno životinjskog porekla, testa i žitarica, koje remete i usporavaju proces čišćenja, a koje možete konzumirati kao poseban obrok.
Zabluda je da ga ne smete kuvati jer se time gubi likopen, poznat po tome što zaustavlja napredovanje ćelija kancera (ne leči, nego usporava i zaustavlja), a odličan je u borbi sa slobodnim radikalima.

paradajz

Paradajz se posebno preporučuje kod anemije

Od paradajza, kao i lubenice i grožđa, možete praviti i kvalitetan sok, ali prednost dajemo svežim namirnicama, a sokove ostavljamo za period godine kada ne rastu u prirodi.
Pri povećanom korišćenju ovih namirnica normalan je češći odlazak u toalet, zamućenost mokraće zbog čišćenja, promena u načinu varenja, osećaj blage zategnutosti kože koja vrlo kratko traje, kao i promenjeni način znojenja. Sve su to potvrde da je proces detoksikacije u toku, na pravi način.

Tekst: Željka Zebić