Naslovna / Kolumne / Antistresne ženske priče
Ovo je tvoj idealan partner
Antistresne ženske priče Ovo je tvoj idealan partner

Antistresne ženske priče
Ovo je tvoj idealan partner

Ako ste se pronašle u nekoj od ove dve grupe, predlažem par trikova, kojima sebe možete izazvati da budete svoja najbolja verzija. A kada to stvarno postanete, idealan partner će se stvoriti da nećete stići ni da obrazložite kako i odakle.

Izaberite pozitivan stav i negujte zahvalnost

Bilo da niste srećne pored postojećeg partnera ili nikako da se neko pojavi u vašem životu, fokusirajte se na to šta vi zaista želite. Nema potrebe da u glavi kreirate slike svog idealnog partnera, ni da se mučite što ga nemate pored sebe. Jednostavno, svaki put kada pomislite bilo šta negativno na ovu temu, ponavljajte u sebi rečenicu: Ja imam idealnog partnera koji me voli, podržava, razume i dopunjuje. Tako će vremenom vaša unutrašnja vibracija privući pozitivne, a ne negativne okolnosti. Sami možete formulisati rečenicu koju izgovarate, ali je važno da je kreirate tako da je u sadašnjem trenutku i da nije želja, već činjenica.

Takođe, svako negativno iskustvo, pokušajte da razumete kao znanje koje vam je potrebno da biste naučili ono što do sada niste znali. Budite zahvalne na tom iskustvu. Volite ga. Osećaj zahvalnosti i ljubavi su najplemenitiji i donose samo dobro u naše živote, zato je neophodno negovati ih kako bismo osetili unutrašnju sreću, koja privlači sve što je u skladu sa njom.

Probudite ljubav u sebi

Promena fokusa misli i kvaliteta osećanja sigurno će uneti pozitivne promene. Ali, suštinska promena nastaje kada osvestimo onu, gore pomenutu, „iskru ljubavi“ u sebi. Da biste to postigle, možete svakog dana po pet do deset minuta sesti i izgovoriti u sebi ili pomisliti: Molim da mi sazri polje ljubavi, ili –  Molim da mi se optimizuje odnos sa… (pa nevedite ime osobe). Na ovaj način ćete obezbediti unutrašnji mir koji privlači odgovarajućeg partnera.

Tekst: Milica Stojiljković