Milica Mandić

Milica Mandić u emisiji „Iskreno sa Aleksandrom Simić“
Težak period je iza mene ali sam upoznala i prihvatila sebe

Milica Mandic„Zlatna devojka“ kako je mnogi nazivaju smatra da je skromnost vrlina i da ne treba samu sebe da hvali već da to drugi ljudi treba da kažu. Verovala je i veruje u svoje snove ali ističe da je važno i gledati realnost, kada je i kako moguće ostvariti željeno i koji je naredni korak. Kako u borbi, tako i u životu. Tome ju je naučio taekwondo.

Gledali smo njene suze diveći se hrabrosti, istrajnosti, ljubavi prema sportu i načinu prevazilaženja prepreka.

„Veliki sam emotivac i to možda ponekad i nije dobro ali naučila sam da prihvatim sebe takvu kakva sam. Ne mogu da zadržim suze, možda ponekad i u borbi treba da budem još žešća ali to sam ja. Nije bilo lako nakon Olimpijskih igara ponovo se vratiti na tron. Postoji i nešto što se zove sreća u sportu ali bez rada, pripreme, borbe ali i trezvenosti u mislima, do pobede se ne može stići“, iskrena je Milica.

Godina iza nje, i početak ove 2017. nije bio lak period za našu pobednicu. Kaže da bez porodice, trenera, tima, momka, prijatelja sve te pobede ne bi ni vredele ako ne bi imala sa kim da podeli radost. Veliku podršku svih njih imala je u trenucima kada njeni najbliži nisu bili dobro.

„Baka je bila jako značajna u mom životu i njena podrška. Nažalost, preminula je početkom ove godine a zlato koje sam nedavno osvojila rezultat je i snage koju sam crpela iz ljubavi prema njoj. Srećna sam kada znam da su moji dobro, da su veseli i to je onda i moje veliko zadovoljstvo“, iskreno je Milica Mandić poverila autorki emisije.

Milica zlatoKaže i da je meč poput života i da uvek moramo pronaći snagu i ići dalje.

„Puno povreda je u predhodnoj godini iza mene, i nije mi lako bilo da idem na terapije, ležim, odmaram, a moje kolege iz kluba treniraju. Onda bih sedela i sama sa sobom u glavi imala trening. To je jedna od moćnih tehnika kako bi nam bilo bolje i sada je sve poznatija i širim masama, a zove se vizualizacija. Vi zapravo sebe pripremate za situacije na koje ćete eventualno naići i postajete spremniji“, nastavlja Milica.

Zahvalna je svom treneru Draganu Galetu Joviću što je uvek bio uz nju, što je bodri da istraje, što ima razumevanja za sve životne momente koje i sportisti doživljavaju iako ih šire mase ponekad smatraju nepogrešivim i ljudima koji gotovo da i nemaju problem.

„Nije ni malo lako ostati na tronu, podneti sve pritiske, biti prvi ali to je naš život i volimo ga pa tako i prebrodimo razne životne i sportske krize“, otvoreno kaže Milica i dodaje da joj je bilo možda i najteže da svoje roditelje u teškim trenucima za porodicu poštedi i svojih problema ali kaže da je zato u prethodnoj godini naučila da prihvati sebe, da bude manje stroga prema sebi i da iskustvo u sportu i životu mnogo znači.

Milica danas smatra da je borba život, a životu je zahvalna na zdravlju. Za nju je poraz lekcija i pokazatelj šta treba da menja i popravi, a pobeda je za nju sreća i ponos. Kaže i da verovati u sebe znači biti jak, a da bi nam svima bilo bolje moramo sebi reći – izdrži. Volela bi da se pored sportskog života ostvari i u biznisu i da formira porodicu a u budućnosti nastojaće da bude odlučnija.

Emisija „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ emituje se premijerno u petak 15. septembra od 22 h na TV Naša, dok su reprizni termini u subotu od 19 h i u nedelju od 17 h.

TV BN reemituje emisiju četvrkom od 21 h i može se i preko satelita pratiti i u inostranstvu.

Foto: promo i privatna arhiva