Knjiga kao podsticaj za svakoga PUT SATKAN OD SVETLOSTI Pipi Mila Dragica Rajić Racić

Knjiga kao podsticaj za svakoga
PUT SATKAN OD SVETLOSTI
Pipi Mila Dragica Rajić Racić

slika_257369Imala je sasvim pristojan život. Iz rodnog Zaječara krenula je severnije i u poslednjoj deceniji zaustavila se u Švajcarskoj. Bilo je manje i više lepih sećanja i dešavanja. A onda je 2010. otkriveno da boluje od kancera dojke. Otkriveno i rečeno da joj pomoći nema, i da ima još svega 3-4 meseca života. Tamošnji lekari jesu prepisali terapiju, jesu je i operisali ali joj nadu nisu davali. To je sama sebi darovala. Nadu i čudesno izlečenje, i život. Odlučila je da može sve, pa i da ispuni svoje dečje snove: postala je slikarka i pesnikinja. Mila Dragica Rajić Racić odlučila je i da svima nama daruje knjigu „Put satkan od svetlosti“ u kojoj opisuje svoje iskustvo. Puna energije i životne radosti, čitaoce upućuje u tajnu ozdravljenja. I to radom na svom biću, psihi, stavu.
Čitajući knjigu saznajem da je, pored toga što je gutala knjige i filmove namenjene razvoju onog dobrog i pozitivnog u nama, primenjivala i rekonekciju i meditaciju. Od najboljih u ovim oblastima usvojila je – najbolje. Promenila svaki detalj u načinu na koji razmišlja, oseća, gleda na svet oko sebe. Bez obzira da li ste po opštim kriterijumima zdravi ili teško oboleli, ova knjiga je odličan podsticaj svima kojima je tesno u sopstvenoj koži. Jer, ako su nam misli negativne a duša pati, pitanje je vemena kada će se sve to nekako odraziti i na telo. Knjiga je vredna svakog minuta koji sam joj posvetila, a Mila vam u njoj između ostalog poručuje:
– Uvek postoji rešenje za sve, a ono najbolje možemo svesno izabrati.
– Mnogo je važno držati se želje, i samo nje. Briga nije dobra ni pozitivna emocija. Ako se fokusirate na ono što želite, na putu ka ostvarenju vrata se sama otvaraju.
– Uvežbajte pravilnu strukturu sopstvenih misli, time prestajete da učestvujete u negativnim mislima društva.
– Ukoliko strahujemo od nečega, svejedno ostvarimo baš ono čega se bojimo.
– Odlučite da budete pobednik, vi ste odgovorni za sve što vam se događa i od vas zavisi kakav vam je život.
– Pozitivne misli jačaju imuni sistem, njima se zadržava unutrašnji mir koji daje snagu i pravi red u funkciji organizma.
– Ono što slikovito maštamo, možemo da ostvarimo ukoliko i čvrsto verujemo u to. Izbor u šta verujemo je bitan, nije svejedno da li verujemo u uspeh ili neuspeh.
– Nemojte sebe žaliti. Žaljenje donosi negativnu energiju a time uveličava ono što čovek ne želi.
– Nije važno što neko drugi tvrdi da se nešto ne može, važno je ono što vi možete.
– Ako ne radite ono što volite, bar volite ono što radite, umesto da pravite žrtvu od sebe.
– Ne dozvolite sebi da se predate bolu i budete u problemu, već tragajte za rešenjem neprekidno, za onim što je dobro za vas.
– Ne razmišljajte da budete dobri za druge po svaku cenu.
– Razvijajte lepe i čiste misli, njima ćete privući takve situacije i stanja.

Preporučila: Željka Zebić