BEL MEDIC

VEĆA SIGURNOST ZA PACIJENTE

Opšta bolnica „BEL MEDIC“ potpisala ugovor sa avio kompanijom „AIR PANNONIA“ za prevoz pacijenata

Opšta bolnica „BEL MEDIC“ danas je potpisala ugovor sa avio kompanijom „AIR PANNONIA“ iz Osijeka za prevoz pacijenata i tako obezbedila dodatni kvalitet medicinskih usluga svojim klijentima. To je prva zdravstvena ustanova u Srbiji koja ima takvu vrstu ugovora sa nekom avio kompanijom.

Ugovor u ime Opšte bolnice „BEL MEDIC“ potpisala je direktorka mr sci. med. dr Jasmina Knežević, navodeći da ovakva saradnja omogućava pacijentima veću sigurnost kada je u pitanju njihovo zdravlje, bez obzira gde se nalazili u tom trenutku.

„U praksi, potpisivanje ovog ugovora i početak ovakve saradnje znači da pacijent može biti prеvеzеn dо Opšte bolnice „BEL MEDIC“ ili neke druge zdravstvene ustanove u Republici Srbiji sa bilo kog mesta u Evropi u rekordno kratkom vremenskom roku“, rekla je dr Ivana Petrović, medicinski direktor Opšte bolnice „BEL MEDIC“, istakavši da i strani državljani koji se povrede u Srbiji, a lečenje žele da nastave u svojoj zemlji, na ovaj način u najkraćem roku mogu da stignu na željenu destinaciju.

U ime kompanije „AIR PANNONIA“, prve hrvatske avio kompanije koja se bavi medicinskim avio transportom, ugovor je potpisala Zrinka Vlašić.

„Kompanija „AIR PANNONIA“ poseduje sve zakonski obavezne svetske standarde za prevoz pacijenata, odobrene od strane Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA – Europian aviation safety agency), po čemu se izdvaja od konkurencije sa ovog područja. Pacijenti će se prevoziti avionima koji su opremljeni svom potrebnom medicinskom opremom, uz medicinsku pratnju visoko kvalifikovanih stručnjaka, koji su posebno obučeni za ovakvu vrstu medicinskih usluga“, izjavila je Zrinka Vlašić i dodala da toj avio kompaniji treba sat do dva da se organizuje po pozivu.

Opšta bolnica „BEL MEDIC“, prva privatna bolnica u Srbiji, akreditovana prema najvišim evropskim standardima kvaliteta, obeležava takođe 21. godinu postojanja.