Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom
STIMULACIJA VIŠE ČULA

Masaža toplom čokoladom nije samo prijatan, već i zdravstveno koristan tretman jer se istovremeno stimuliše više čula. Čokolada, osim što divno miriše, relaksirajuće deluje na psihu, smanjuje napetost i stres

Pored opuštanja tela i smirivanja uma neverovatan miris čokolade budi sva naša čula.
Nežna stimulacija energetskih tačaka smanjuje napetost i stres, a miris čokolade daje prijatan osećaj relaksacije, opušta i popravlja raspoloženje.

Baza preparata koji se koristi za masažu je bademovo ulje koje je toliko blago da mogu da ga upotrebljavaju i deca i trudnice. Glavni sastojak maske je kakao koji sadrži polifenole, materije  koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih, tako da štite kožu od preranog starenja. Sadrži i mnoge vitamine, minerale kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, kao i aminokiseline neophodne za održavanje dobrog zdravlja.
S obzirom da u njemu ima sve što je potrebno našoj koži, efekti su vidljivi odmah nakon masaže.
Prijatna aroma čokolade podstiče lučenje endorfina koji pozitivno utiču na naše raspoloženje.

Masaža čokoladom smanjuje napetost i stres ali i povećava elastičnost kože
Masaža čokoladom smanjuje napetost i stres ali i povećava elastičnost kože

Chocomint je maska za regeneraciju suve i dehidrirane kože. Posebno se efikasno pokazala u nezi kože oštećene suncem ili prekomernom upotrebom solarijuma. Povećava elastičnost kože, vraća joj vlagu i štiti od spoljašnjih uticaja i gubitka vode. Prijatan miris i čokoladni izgled chocomint maske ima anti-stresni efekat, pa se nakon tretmana osećate opušteno i osveženo.

Nakon pilinga kože chocomint maska zagrejana na 35 stepeni može da se stavi na celo telo, leđa, samo na ruke ili noge. Nanosi se pokretima lagane masaže i na kraju obavije folijom, pokrije, i ostavi da deluje 20 minuta. Nakon toga preostali deo maske se masažom u trajanju 10 do 15 minuta u potpunosti utrlja u kožu bademovim uljem.
Neposredno nakon nanošenja maske oseća se lagano hlađenje, što je efekat paprene metvice (nane). Kasnije se oseća prijatna toplina zbog sinergičnog delovanja aktivnih sastojaka chocomint maske.

Tekst: Lana Petrović
www.centarsm.co.rs