Začini u ajurvedi
Maksimalni efekat uz zagrevanje
Ajurveda nas uči da sve što se nalazi u prirodi može biti lekovito, ako stigne do nas u pravom trenutku, u odgovarajućoj meri i na pravi način
Nekada je to zrak sunca koji nas iznenada obasja u trenucima kada smo tužni i setni, ispuni nas ljubavlju i vrati nam nadu, nekada čaša izvorske vode, kada smo umorni i žedni, a nekada mala biljka koja u sebi nosi čudesnu energiju i moć da unapredi naše zdravlje.
Efekat prirodnih lekova se ne manifestuje otklanjanjem simptoma i potiskivanjem bolesti, već njihovom sposobnošću da stimulišu celo naše biće da dođe do isceljenja, eliminacijom uzroka koji su doveli do neravnoteže.
Namirnice koje, tokom prepreme hrane, skoro svi, u većoj ili manjoj meri svakodnevno koristimo su začini. Oni, osim toga što hrani koju jedemo daju specifičan ukus i aromu, imaju mnogo dublji i konkretniji efekat na naš organizam, ako ih pravilno koristimo.
Kako da pravilno koristimo začine?
Veliki deo snage i arome začina se izgubi kada ih sameljemo i ostavimo da stoje, tako da je jedna od glavnih preporuka, kada je upotreba začina u pitanju, da kupujemo organske semenke, da ih čuvamo u dobro zatvorenoj posudi i sameljemo u malom mlinu neposredno pre upotrebe.
Pages: 1 2