Naslovna / Putovanja / Nešto drugačije / Za ljubitelje vežbi i negovanja tela
SAJAM FITNESA U RIMINIJU
Za ljubitelje vežbi i negovanja tela SAJAM FITNESA U RIMINIJU

Za ljubitelje vežbi i negovanja tela
SAJAM FITNESA U RIMINIJU

Svake godine u Srbiji se pojavljuje nekoliko novih fitnes programa i tehnika, pristiglih iz u toj oblasti znatno razvijenih zemalja

Imperativ više nije imati na pri pogled dobro građeno telo, već biti zdrav, uz bavljenje sportom i rekreacijom i negovanje zdravih stilova života. Svi oni koje  smatramo ljudima koji tako žive reći će da je posle izvesnog perioda dobro promeniti oblik rekreacije, pokušati nešto novo i pomeriti sopstvene granice. Onoliko brzo koliko se razvija tehnologija u virtuelnom svetu, napreduje i oblast fitnesa i negovanja tela, a često istovremeno i duše.

Ako vas interesuje šta je to novo u svetu, ako želite da odmerite svoje sposobnosti sa drugima, bez obzira da li ste trener ili rekreativac, to najbolje možete učiniti na najvećem evropskom Sajmu fitnesa, sporta i zdravog života. Svake godine održava se u Italiji, u gradu Rimini na obali Jadrana, a ove godine, po deseti put, od 28. do 31. maja, ugostiće hiljade poklonika fitnesa iz cele Evrope ali i ostatka sveta.

Svako može da pronađe fitnes sadržaj koji mu odgovara

Svako može da pronađe fitnes sadržaj koji mu odgovara

Ne možete da zamislite koliko je veličanstven doživljaj pratiti na ogromnom prostoru desetine različitih vežbi u kojima možete i vi da učestvujete… od pilatesa, fitnesa, zumbe, preko joge, borilačkih veština, programa u bazenima, do sasvim novih sadržaja koji tek čekaju da postanu popularni. Koji se preparati i za šta preporučuju, šta kažu eksperti (na tribinama), šta je namenjeno kome i zašto – svako bukvalno može da pronađe fitnes sadržaj koji mu najviše odgovara.

Bila sam na sajmu, kao rekreativac, posmatrač. Nisam znala gde ću pre: u bazen u kojem se čas odvija na posebnim biciklima postavljenim na dno, na kružni trening sa živopisnim rekvizitima, u joga ćoše u kojem je sve mirisalo i odisalo mirom… Svi veseli, nasmejani, prijateljski raspoloženi. Energija pršti na sve strane. Primetno, namenski obučeni ali ne i opterećeni ličnim izgledom. To je „pase“. Izgled je dobrodošao ali je važno biti u kondiciji, imati energiju, kreativanost, dobar kapacitet pluća i biti zdrav.

Na Sajmu uvek može da se vidi nešto novo

Na Sajmu uvek može da se vidi nešto novo

Par godina unazad, ekipa Ninas fitnes tima iz Beograda, u saradnji sa turističkim agencijama, poziva kolege i rekreativce na putovanje u Rimini. A sadržaj putovanja i atmosfera koju prave, kao i programi na sajmu su takvi da bi i najvećeg protivnika sporta i rekreacije naterali da obuje patike i krene.
Mi ćemo, naravno, i ove godine ići u Rimini na Sajam fitnesa. Da uhvatimo korak sa ostatkom Evrope, uživamo u malenom prelepom gradiću, obiđemo poznate turističke destinacije u okruženju i izaberemo ponešto od programa, opreme i preporuka za zdrav život.
Šta će se sve dešavati u Riminiju od 28. do 31. maja obavestićemo vas blagovremeno, kao i o načinu da nam se priduržite u ovoj zabavnoj fitnes avanturi.

Tekst: Željka Zebić