izvor svoje snage

Vladica Đorđević
Ti si izvor svoje snage

Da li ste na tom putu otkrili i svoju životnu misiju?

– Možda vama ovo zvuči JEDNOSTAVNO, ali ja sam osvestila da je životna misija ŽIVOT. Živeti život u punom kapaciitetu. Ljudi toliko razmišljaju o svojoj misiji, a to nas često zaključava. Šta ako je misija svakog od nas da stanemo u svoju snagu? I da živimo SVOJ ŽIVOT.

Vladica Djordjevic 3Da li to otkrivanje uvek mora da bude teška priča?  

– Apsolutno ne! Može da bude i lagana priča. Mi smo svi doprinos bez obzira šta radimo i čime se bavimo. I svi smo važni, inače ne bismo bili ovde.

Kako se danas ponašate u stresnim situacijama? Otkrijte nam neke alate/načine? 

– Kada osetim nelagodnost ili stres, stanem na trenutak i kažem sebi STOP! I pitam se: Šta se u stvari ovde dešava?
Svakog dana odvojim neko vreme za sebe. To može da bude petnaest minuta ili sat, to je vreme kada se punim i vraćam sebi. Takođe, svaki dan izvesno vreme provodim u prirodi. Kada putujem po svetu obavezno nađem park u velikim gradovima gde mogu na petnaest minuta da stanem pored nekog drveta, zagrlim ga i povežem se sa zemljom.
Svaki dan slušam ili čitam nešto inspirativno što može da me osnaži i podigne moju energiju.
I smejem se što više mogu, čak ako situacija u tom trenutku izgleda kao da ne može da se reši. Jednostavno, ne dajem važnost drugima ili toj situaciji. Biram da budem dobro. Biram RADOST.

Promocija knjige Vladice Đorđević održaće se 16. maja u Zagrebu, 23. maja u Beogradu i 25. maja u Novom Sadu. Vladica će govoriti o knjizi, ali i o alatima koji mogu da nam budu podrška u životu. Ulaz je besplatan.

Tekst: Anđelika Rosić
Foto: Marina Manga

Pages: 1 2 3