Vesna Stanković Imate pravo i moć da birate, probajte

Vesna Stanković
Imate pravo i moć da birate, probajte

Osim čitanjem, Vesna ume da puni baterije i na druge, naizgled jednostavne načine, svima dostupne.

  • Posebno volim da kuvam, mesim, hranim ljude, ukućane i prijatelje. Mislim da svako može da pronađe svoj način da usrećuje sebe i druge. Neko to radi tako što trči, ide u šoping, pije pivo sa drugarima, peca – ne postoji univerzalni recept za sreću.

Ova uvek nasmejana žena je svoj pronašla. Misli da ljudima najčešće nedostaje hrabrost a stvarno svako može, ako ne sve, onda mnogo toga.

  • Prvo treba da se pozabavimo sobom i svojim mislima, emocijama, odnosom prema svetu i sebi. Ako se svakodnevno napajamo gorčinom, mržnjom, zavišću, samo će nama biti gore. Potrebno je ponekad da mislimo malo više o drugiima, nego o sebi. Možemo samo da biramo da li ćemo se kajati za ono što smo pokušali i nismo uspeli ili za to što nikad nismo ni pokušali. Ja uvek biram da pokušam. Letargija i lenjost su nešto što ne praštam. Svako je sposoban bar za neku promenu u životu. I svako ima prostora da svoj život učini boljim, svetlijim, plemenitijim, da bude uspešniji, voljeniji, srećniji. Mnogi biraju da žive ubogim životom ispunjenim kukumavčenjem, samosažaljenjem i gorčinom. I takve bih poslala na kolektivnu terapiju.
Vesna Stanković2

“Milunka”

Primećujemo da je odlazak u pozorište bolji od većine znanih terapija, recimo da uživaju u nekoj od predstava u kojima Vesna Stanković igra: “Milunka”, “Lina od kamena tvrđa”, “Cimet i vanila”, “Lujza”, “Ubi me kurje oko”.

  • Po izlasku iz sale posle jedne od njih, čovekova duša je lakša, vedrija, srce nasmejanije i spremnije da primi i da ljubav, završava Vesna.

Žena koja je bila hrabra da napravi svoj svet po svojoj meri, i ne obazire se na prepreke. Napravila je dvorac ispunjen samo na prvi pogled običnostima koje za nju sijaju kao najskuplji dijamenti. Žena umetnica, inspiracija i izvor radosti.

Uvek puna dobrih i pozitivnih misli.

    • Radujem se svemu. Lepom danu, kiši, oblacima, procvetalim jorgovanima,. Radujem se smehu svojih ćerki, zagrljaju muža, predstavi, publici, novom prijatelju, starom prijatelju, uspesima  dragih ljudi… Svakodnevno pronalazim razloge za beskrajnu radost. Zahvalna sam što umem da se radujem i umem da budem srećna, kaže Vesna.
Tekst: Željka Zebić
Antistres misao