Prijatelji

Tehnike samopomoći
Prijatelji u dobru i zlu

Ako ja to ne bih sebi volela, onda svim svojim srcem saslušam svačiju muku i gledam da bar budem neko ko sluša i ko razume. Pa zar dve glave nisu pametnije od jedne? Zajedničkim snagama možemo pre naći izlaz.

Zato sam ja otkrila da mogu od negativnih vesti i problema napraviti dobro, od negativnih informacija izvući nešto pozitivno, od tuđih i svojih problema napraviti pozitivnu promenu, ljubav, podršku, razumevanje, zbližavanje… Prijateljstvo za sva vremena, i u dobru i zlu. Ljubav sve leči, razumevanje pomaže.

A uz sve ovo da dodam da sve te negativnosti baš kao i pozitivnosti budu i prođu. Samo ostaju sećanja i veze koje smo stvorili u svim tim periodima. Zato ja imam prijatelje za koje sam tu u dobru i zlu, kao i oni za mene. Moja prijateljica se poslednjih dvadesetak godina pojavljivala kod mene kad je meni bilo loše… pažljivo i strpljivo me slušala, to nas je zbližilo, onda smo zajedno prešle u srećne vode i tu smo ohohoooo zajedno delile sve.

I još nešto što sam takođe iskustvom spoznala je da ono što daješ drugima, to i dobijaš. Što bi stari rekli, sve se vraća i sve se plaća. Ako im date podršku, razumevanje, pažnju, ljubav, utehu, rame za plakanje, sve to ćete dobiti kad vama bude trebalo a ako vam i ne zatreba, bićete srećni jer ste učinili dobro nekom kad mu je bilo potrebno.

A kad mislim da mi drugi spuštaju vibraciju, onda sam u zabludi. Vibraciju mi spušta percepcija da je nešto negativno, to jest ja sebi spuštam vibraciju doživljavajući nešto kao negativno, iritantno, loše i sl.

I za kraj da kažem, ponekad je potrebno da podržimo i produbimo negativno, da gurnemo još dublje. Kao kad bi potvrđivali da je sve tako crno ko što neko kaže, i još dodali gorivo na vatru, da bi se izvršilo sagorevanje, i da bi osoba pustila… ali o ovome neki drugi put. Za sada samo ispoštujte ljude i informacije, i iz svega izvucite neko dobro. Zainteresujte se da vidite šta će iz svega da izađe dobro i pomozite da to negativno služi za dobro. Ma najbolje!

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: Pixabay

Pages: 1 2