Svetac, surfer i direktorka

Stanite na svoju stranu
Svetac, surfer i direktorka
Robin Šarma

Svetac, surfer i direktorka - Robin ŠarmaPonekad je pouke o kvalitetnijem, pozitivnijem i uspešnijem životu, izložene u pisanoj formi, u knjigama i priručnicima, teško usvajati, učiti i primenjivati. Mnogo ih je, a ako ste tek krenuli da radite na sebi, obilje informacija može vas i uplašiti.

Zato su knjige čiji je autor Robin Šarma bestseleri. I u ovoj svojoj knjizi – romanu „Svetac, surfer i direktorka“, vodeći vas kroz dijaloge likova, i razne opise, on i ovoga puta daje razne zanimljive i korisne savete, i njihova pojašnjenja.

Dakle, knjigu možemo nazvati i romanom, s obzirom da u njoj pratimo glavnog junaka, Džeka Valentajna, koji se nakon jedne saobraćajne nesreće, tokom oporavka, prvo susreće sa svojim davno izgubljenim ocem.

A ovaj ga, opet, promišljeno odvodi na po mesec dana, redom: do sveštenog lica u Rim, zatim odlazi od oca Majka na Havaje i druži se sa surferom koji se zove Mo Džekson, a zatim putuje u Njujork gde ga čeka direktorka jedne brokerske firme, Tes Velč.

Od svakoga od njih troje čuće ponešto, a sve što budu govorili i objašnjavali slaže se u božanstveni mozaik istinske radosti, ispunjenosti i uspeha.

Već po izboru zanimanja troje učitelja, jasno je da novac nije primarni cilj, merilo uspeha i izvor radosti, već samo posledica življenja i delanja na određeni način. Surfer se recimo i odrekao materijalnog blagostanja zarad ispunjenja snova. Direktorka jeste finansijski izuzetno uspešna, ali je taj uspeh zanemarljiv u odnosu na one koje je postigla kao čovek, prijatelj, saradnik, pa i kao žena koja živi po svome i u skladu sa njenom suštinom.

Neke životne istine i preporuke Šarma iznosi kroz ova tri lika koji glavnom junaku pričaju o svom životu, trenutku prosvetljenja i stizanju do željenog života. I kada se čitaocu pojavi neko pitanje, desi se da ga upravo Džek Valentajn uputi jednom od svojih učitelja.

Mnogi saveti deluju, na žalost, pomalo utopijski za ove naše prostore, ali samo na prvi pogled. Moguće ih je prilagoditi situaciji koja je deo naše svakodnevice i izvući iz njih maksimum.

Pages: 1 2