Naslovna / Otvoreni um / Praktični antistres saveti
Položaj ruku može da utiče na vašu energiju
Praktični antistres saveti Položaj ruku može da utiče na vašu energiju

Praktični antistres saveti
Položaj ruku može da utiče na vašu energiju

Nervozni ste, nemate energije, možda baš sada osećate kako nemir raste ili neprijatnost koju ne možete da izbegnete? Znate razne tehnike kako da se dovedete u balans, ali baš sada kada vam je to potrebno, ne možete ni jedne da se setite, ili počnete da je koristite?

Šta god radili, ili ništa ne radili, pazite gde su vam ruke!
Hajde da primetimo da veliki broj škola i pravaca, kada je reč o samopomoći u trenucima kada nam je potrebna ravnoteža, uči kako treba da dišemo i kakav nam je položaj tela. Naravno, prvo je važno da obratimo pažnju na naše misli. Zatim, da usporimo i produbimo disanje.

Polaganje dlanova. A mnoge nas uče i kako i gde da držimo – ruke. Ne morate biti precizni u praćenju instrukcija u kriznim trenucima. Ponekad je dovoljno da lagano položite dlanove na stomak, grudi ili jednu na stomak a drugu na grudi. A šta ako niste sami? Nije to problem. Možete obe ruke nežno položiti na stomak. Naravno, tako da prsti ne budu savijeni i rašireni već jedan uz drugi.

Udah, izdah, sve dublje dišite. Ruke se na stomaku spuštaju i podižu, zajedno sa tim delom tela. Opustite koliko je god moguće zglobove i mišiće šake.