Naslovna / Otvoreni um / Praktični antistres saveti
Položaj ruku može da utiče na vašu energiju
Praktični antistres saveti Položaj ruku može da utiče na vašu energiju

Praktični antistres saveti
Položaj ruku može da utiče na vašu energiju

Masaža kolena. Možete, ako sedite, nežno dlanom i prstima masirati koleno, jedno pa drugo. Kolena su tačke koje mogu biti bolne kada nema ravnoteže, i potrebno ih je opustiti.

Usmeravanje dlanova. Takođe, držeći ruke u krilu, usmerite dlan jedan ka drugom. Onako kako vam je zgodno, prste na prste, ili prste jedne ruke položite preko dlanova druge, celom dužinom neka se dlanovi poklope.
Možete i svesno odmahnuti rukom ka uzroku neprijatnosti, tako da dlan bude okrenut ka vama. Pazite, energija dolazi i odlazi preko dlanova, važno je da njih ne okrećete izvoru nemira.

Nežno masirajte ušnu resicu, jednu, pa drugu

Nežno masirajte ušnu resicu, jednu, pa drugu

Masaža dlanova i uha. Dalje, jednom rukom, odnosno palcem i kažiprstom, možete nežno masirati ušnu resicu, jednu pa drugu. Zatim masirajte dlanove, dlan o dlan ili prstima jedne ruke dlan druge.
Ako šake držite u krilu, neka se ruke dodirnu, prsti ukrste ali tako da palčevi, jedan do drugog, budu usmereni kao strelica ka mestu odakle stiže loša energija.

Trudite se da što manje objašnjavate rukama, da ih koristite kao pomoć u neprijatnim situacijama, mašući njima na sve strane.

Praveći nagle i nepromišljene pokrete, stvarate i disbalans energije u vašem telu, koja krene, pa stane, naglo menja pravac. Kako je u trenucima stresa telo osetljivo, može doći do bolova i gršenja mišića i ostalih tkiva, što opet dalje pravi probleme i umesto da neutrališe postojeći, stvara novi stres.