Naslovna / Otvoreni um / Praktični antistres saveti
Položaj ruku može da utiče na vašu energiju
Praktični antistres saveti Položaj ruku može da utiče na vašu energiju

Praktični antistres saveti
Položaj ruku može da utiče na vašu energiju

Možete to uraditi, ali možete i položiti dlanove na deo tela u kojem se, zbog stresa, javljaju grčenja mišića. To je obično predeo vrata, ramena i teme. Prođite jednom rukom kroz kosu i nežno prstima masirajte teme ili potiljak, ili oba. Koncentrišite se na to. MASAŽA ovog tipa je dobra kada imate dilemu, kada su vam „zapele“ misli, ili su rasute na sto strana.

Opustite koliko je god moguće zglobove i mišiće šake

Opustite koliko je god moguće zglobove i mišiće šake

Mahanje rukama. Nemojte tokom razgovora koji nije pozitivan, posebno ako podrazumeva povišene tonove i ružne reči, mahati rukama. Postoji uverenje da nam upravo takvo razmahivanje pomaže, ne samo da daje ritam govoru već i oslobađa negativnosti. Ali, mi zapravo na taj način rasipamo energiju, u trenutku kada je neophodno da je usmerimo.
Rasupamo ono što je naše i što nam je potrebno, ali istovremeno i prihvatamo tuđu energiju, koja nam može škoditi ako je negativna. Zato, ako osećate da je čovek ili ljudi s kojima u tom momentu komunicirate razlog vašeg stanja, ne usmeravajte dlanove ka njima.

Nije slučajno što mnoge tehnike rada sa energijama, pre nego što se ona usmerava dlanovima na druge, podrazumevaju, kao obaveznu, tehniku zaštite onoga ko energiju prenosi, jer kako je drugima dajemo tako je od drugih i primamo.