Naslovna / Bonus za dušu / Ne može ŽIVOT biti loš
koliko mi možemo biti dobri
Ne može ŽIVOT biti loš koliko mi možemo biti dobri

Ne može ŽIVOT biti loš
koliko mi možemo biti dobri

Dobrica svojim ponašanjem i stavom da je sve dobro i u redu, beskrajnim poštenjem i poverenjem u druge, uspeva da promeni misli ljudi oko njega i koji s njim postoju bliski. Budi u njima osećaj poverenja, nadu i veru u njih same, u život, u postojanje. Životi im više nisu crno-beli film, Dobrica mu daje kolorit, žive i tople boje.

Ova neobična priča i način na koji je pretočena u film izaziva buru emocija u gledaocima. I podstiče na razmišljanje, šta bi bilo kada bismo promenili ugao iz kojeg posmatramo život? Kada bismo bili dosledno pozitivni, pošteni i blagonakloni prema drugima, bez obzira na sve? Koliko bismo, kada bi Dobrica svakog dana bilo sve više i više, napravili ovaj svet sjajnim mestom za život?

Uz to, izbor glumaca je takav da samo energija kojom nose uloge oslikava fine detalje u ovoj odličnoj priči.
Pored Štimca, u filmu igraju i Hana Selimović, Mirjana Joković, Helena Jakovljević, Bogdan Diklić, Bojan Dimitrijević, Marko Baćović, Gordana Đurđević Dimić, Rada Đuričin, Branislav Lečić, Milan Caci Mihailović, Vladislava Milosavljević, Miodrag Radovanović, Renata Ulmanski, Sergej Trifunović, Nebojša Dugalić kao narator. I svako od njih, i kako glume, dovoljan su razlog da vam preporučimo ovaj film.

Ovo je film o svetu koji nekima zvuči bajkovito, ali može i bilo bi dobro kada bi postao naša realnost. Da spoznamo da je ono najbolje i najvrednije u nama, da ne budemo večiti kritičari i negativci, da ne tražimo problem za svako rešenje, već obrnuto. Da prihvatimo da je život jednostavan onoliko koliko ga mi takvim vidimo, da nismo svi isti i da je to baš lepo, da svako ima svoje razloge što je takav kakav jeste, te da, ako mu ne možemo pomoći, ne treba ni da mu odmažemo. Samo da mu damo puno ljubavi i razumevanja.

Film će biti prikazivan i van granica Srbije, i sasvim je izvesno da će ova „bajka“ za odrasle pokupiti brojne simpatije gledalaca koji će se posle gledanja zamisliti, zastati i možda nešto promeniti u svojim mislima i osećanjima.
Nije slučajno što autori pozivaju publiku na projekcije rečenicom: „Pogledajte šta bi bilo kada bi svet bio pravedan a život lep“. A mi bismo dodali: i učinite i vi nešto kao što je učinio Dobrica. Da ovakve filmove ne bismo zvali bajkama, već pričom o našim životima.

Preporučila: Željka Zebić