Najlepša antistres mesta na svetu HILJADU ČAROBNIH OSTRVA

Najlepša antistres mesta na svetu
HILJADU ČAROBNIH OSTRVA

Arhipelag Hiljadu ostrva nalazi se na granici Kanade i SAD-a, a sastoji se od 1.864 ostrva različitih veličina. Ovo jedinstveno mesto je pravi raj za opuštanje i uživanje

Hiljadu ostrva su rasuta po reci Sen Loren a neka od njih su toliko mala da na njima postoji samo kuća sa jednom sobom. Ima i većih koja imaju više od 100 kvadratnih metara, dok pojedina nisu ni naseljena. Da bi ostrvo moglo da bude “priznato” kao deo arhipelaga neophodno je da njegova površina bude veća od jednog kvadratnog metra, da na njemu postoji bar jedno stablo, kao i da tokom cele godine bude iznad vode.
S 1 Boldt_Castle
Veća ostrva su dom ekstravagantnih kamenih dvoraca a jedan od najlepših, koji je i velika atrakcija u ovom regionu je Boldt Castle, smešten u samom srcu arhipelaga.
Jedno od najvećih ostrva je Vulf (Wolfe Island) koje je dugačko 29, a široko 9 kilometara. Najmanje pak ima neobično ime koje ga opisuje upravo onako kako i izgleda – Dovoljno za jednu sobu (Just Room Enough) jer se na njemu nalazi samo jedna kuća.
sl 2 ostrva
Zbog neprevaziđene lepote i mira koji vlada na kopnima okruženim vodom ostrva su dugo bila dom ptica selica ali i antistres mesto za ljude koji žele da uživaju u prijatnim letnjim danima ali i čarima rane jeseni.
Sl 3 ostrva
Mnoga ostrva su naseljena, čak i ona koja su veoma mala. Većina danas ima hidroelektrane i telefonsku vezu koja je sprovedena podvodnim kablovima, a rešeno je i snabdevanje trajektom koji redovno plovi između ostrva i kopna.
Za ljubitelje prirode ovo jedinstveno mesto je pravi mali raj.

Antistres misao