Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Akcija prikupljanja knjiga
27. i 28. avgust od 17 do 19h
Akcija prikupljanja knjiga 27. i 28. avgust od 17 do 19h

Akcija prikupljanja knjiga
27. i 28. avgust od 17 do 19h

Portal Detinjarije vas poziva da se priključite akciji prikupljanja knjiga za dva sela na obroncima Zlatibora – Visoku i Brekovo, kako bi deca ovog kraja imala bar malo više mogućnosti da, poput svojih vršanjaka u većim gradovima, pročitaju i nešto drugo osim udžbenika i oskudne i zastarele lektire.
www.detinjarije.com/dobrotvorna-trampa
Akcija će se održati na štandu Detinjarija u okviru manifestacije “Počinje škola” u TC “Ušće” u četvrtak i petak, 27. i 28. avgusta od 17-19 sati.
Donesete knjige koje ste pročitali – prednost imaju novije i aktuelne knjige za decu, romani, enciklopedije, strip albumi kao i knjige koje deci približavaju nauku i umetnost, literatura za nastavnike… Knjige ne moraju biti nove, ali je poželjno da budu savremenije.
Svakom ko donese knjigu, poklanjamo primerak časopisa “Kuvajmo sa decom”. Dođite da se trampimo!

O akciji:
Osnovna škola “Svetolik Lazarević Lazo” nalazi se u planinskom selu Brekovo, 22 kilometra udaljenom od Arilja. Kao i sve seoske škole koje nemaju dovoljno sredstava ni za osnovno održavanje, teško mogu da dođu do novih knjiga za školsku biblioteku.

Biblioteka “Vuk Aleksić” u susednom planinskom selu Visoka osnovana je zajedništvom starih i mladih u selu, i nalazi se u seoskoj osnovnoj školi. Namenjena je svim meštanima,  a koriste je i stanovnici okolnih sela. Za biblioteku u selu Visoka, osim dečijih, u obzir dolaze i knjige za sve druge uzraste.
Hvala unapred u ime dece Srbije koja u 21. veku nemaju elementarni pristup knjigama i znanju!