Naslovna / Važno mi je / Karijera i novac / Na tajnom zadatku
Daljinski protiv stresa
Na tajnom zadatku Daljinski protiv stresa

Na tajnom zadatku
Daljinski protiv stresa

Televizija Prva je nakon uspeha sitkoma „Andrija i Anđelka“ predstavila novu seriju koja se bavi porodičnim zavrzlamama, a Igor Stoimenov, programski direktor B92 i jedan od čelnika zabave u Antena Group Serbia, rekao je da je veliki uspeh Radio-televizije Srbije to što u ovom trenutku emituje i snima šest novih domaćih serija i čiju gledanost nijedna komercijalna televizija ne može da dostigne.

Od svih čelnika domaćih televizija, samo je Milomir Marić najavio dalji život rijaliti programa koji su kao nezaobilazno opšte mesto čaršijskih razgovora, bili značajna tema konferencije. Očekivano, niko od medijskih poslenika nema ništa protiv rialitija. Naprotiv, govorilo se da je to metažanr, koji je osnovni element svakog drugog TV žanra i da je, zapravo, ključan naš odnos prema programima koji se sprovode in vivo. Rijaliti nisu naši neprijatelji, već, prema duhovitoj opasci glavnog i odgovornog urednika televizije Happy, opšte-obrazovni programi!
Budžet sve uslovljava, bio je zaključak panelista, on opravdava i kvalitet i (ne)raznovrsnost sadržaja. Koliko ima obrazovnog programa i kakav je, to treba da ocenjuje regulatorno telo. Proizvodnja programa, bitka za gledanost i opstanak na tržištu je posao onih koji se u medije razumeju.

Televizija je mesto porodičnog okupljanja i tako će biti i u budućnosti, bez obzira na izazove i ponudu novih tehnologija i medija. Teška vremena generišu kreativnost koja oduvek čini razliku, a upravo to se očekuje od onih koji program stvaraju ili kako je rekao Lazar Džamić, pisac i marketing stručnjak, „uvek ima mnogo više mogućnosti, više resursa nego što mislimo“.

Kako izgledaju zanimljivi sadržaji i impresivne slike, videli smo u prezentaciji novih epizoda serije „Planeta“ dokumentarnog programa BBC-ja.
Čak i kada takav TV program stigne do nas, ne zaboravite: nije stresan samo određeni TV sadržaj, već pre svega to što nismo umereni konzumenti ovog medija, sve primamo „zdravo za gotovo“ i previše se utapamo u tu TV virtualnu stvarnost. Zato, da bismo izbegli stresiranja i nerviranja, treba da uspostavimo kontrolu nad daljinskim upravljačem pre nego što on uspostavi kontrolu nad nama.

Tekst: Milica Gacin