Na šta može da ukaže san sanjan oko Nove godine SNOVI SANJANI NA ZNAČAJNE DATUME

Na šta može da ukaže san sanjan oko Nove godine
SNOVI SANJANI NA ZNAČAJNE DATUME

Približavaju se novogodišnji i božićni praznici i zato treba naglasiti da snovi koje sanjate na neke bitne datume, imaju poseban značaj

Ovi datumi mogu biti opštepoznati (verski i državni praznici) ali mogu biti i od ličnog značaja za snevača (godišnjice i jubileji, bilo da se radi o prijatnim ili neprijatnim događajima), kao što su rođendani, datumi venčanja ili razvoda, rođenja ili smrti bliskih osoba ili bilo koji datumi kada se u životu snevača desilo nešto važno.

Ti datumi imaju i posebnu simboliku za san koji se tada javlja tako da, na primer, san sanjan oko Nove godine može da ukazuje na neki novi početak ili promenu, san sanjan na Uskrs može da ukazuje na obnavljanje neke veze, posla ili prijateljstva kao i nekih prethodnih načina ponašanja, načina života, pa čak i bolesti. Snovi sanjani na godišnjice nekih važnih životnih događaja svakako imaju veze sa njima jer su ove godišnjice bile “okidači” za pojavu određenih snova sa određenim sadržajima pa se o tome, tokom analize ovih snova, mora voditi računa. Jer, ako je, na primer, san sanjan na godišnjicu smrti bliske osobe, mora se, tokom analize potražiti veza sa tom osobom čak iako se ona ne pojavljuje u snu ili treba razmisiti o nekoj drugoj “smrti” u psihološkom životu snevača. Kako je govorio Sigmund Frojd: “Svaki san je reakcija nesvesne psihe na neki svesni, realni, događaj”, te samo saznanje snevača, na svesnom nivou, da se bliži neki bitan datum pokreće u njegovoj psihi mehanizme koji mogu izrežirati odgovarajući san. Po pravilu, ovi snovi uglavnom nose snažniju i važniju poruku nego “obični” snovi.

Antistres misao