Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Umirite svoj DUH I TELO
Miris pozitivnog duha Umirite svoj DUH I TELO

Miris pozitivnog duha
Umirite svoj DUH I TELO

Veče – vreme kada se sumira dan i sve ono gde ste bili, šta ste radili i šta je to što vas još čeka. Zaustavite se malo, sedite, popijte čaj, umirite svoje misli i polako se pripremajte za miran san, jer on vam je neophodan da biste se pripremili za novi dan. Ono šta radite i čime se bavite uticaće kako na san, tako i na vašu energiju i raspoloženje koje ćete imati kada sledećeg dana otvorite oči.

Predložila bih vam da se smestite u udobnu fotelju, pored lampe koja će vam besprekorno osvetljavati prostor i koja će vam omogućiti da čitate vama omiljenu knjigu. To će vas opustiti, umiriti i pripremiti na spokojan san. Takođe preporučujem da meditirate ili tihujete negde u miru uz tihu opuštajuću muziku. Ona će omogućiti da se umiri vaš duh i telo, a to vam je na kraju dana preko potrebno. Nekada vreme provedeno sa svojom porodicom, uz neko opušteno ćaskanje, zajedničko gledanje nekog filma može da vas opusti. Ukoliko imate ljubimca, uzmite ga, mazite, stavite na grudi jer to deluje umirujuće i primetićete da iz vas odlazi i najmanja napetost i nemir. Vežbajte jogu ona doprinosi skladu duha i tela i opušta svaki vaš napeti mišić. Tuširajte se dugo i uživajte u svakoj kapi. Namažite svoje telo mirisnim mlekom, stavite par kapi vašeg omiljenog parfema, uvijte se u bade mantil, ušuškajte se na krevetu, zatvorite oči i razmišljajte samo o lepim stvarima.

duh i telo 1

A ako ste te sreće da imate koga da uhvatite za ruku i razmenite par umirujućih i ohrabrujućih reči, vaš um i telo će osetiti mir i potpunu opuštenost, a istovremeno i jednu čvrstu sigurnost, da ste spokojni i srećni. Tako opušteni nemate razloga za nemirne snove i besane noći. Vaše telo je opušteno, vaš um je umiren, vaše misli su lepe, vaši snovi obećavaju. Kada ujutru otvorite oči, budite se vedri i orni za novi dan i novi početak. Iz takvog buđenja, primećujete ono bogatstvo o kome sam pričala i naravno osećate zahvalnost prema životu.

Foto: privatna arhiva, MaxPixel, Pexels