Naslovna / Dobre priče / Mia Medaković-Topalović
SITNA OSVEŽENJA ŽIVOT ČINE MAGIČNIM
Mia Medaković-Topalović SITNA OSVEŽENJA ŽIVOT ČINE MAGIČNIM

Mia Medaković-Topalović
SITNA OSVEŽENJA ŽIVOT ČINE MAGIČNIM

Lični refresh trenuci. Dve rubrike su bliske srcu naše sagovornice – “Ona, žena zmaj“ i „On, ostvaren i uspešan“, u kojima pravi žensko – muški balans uspešnosti u različitim profesijama.
– Kroz priču sa njima, čitaocima ostavljam da sagledaju šta je sve moguće u zemlji Srbiji, bez obzira na okolnosti u kojima živimo i kako živimo. Sve je moguće ukoliko se posvetite realizaciji želje, kaže Mia/Anima koja lično ne može da izdvoji trenutak koji joj je promenio život jer – postoji više malih osveženja koja me vode ka samoj sebi, kaže. Ali…
– Apsolutni refresh mi je donelo učenje tri strana jezika, jer posle njih, ja nisam više ista ona koja je govorila samo jedan, maternji. Zatim, nostrifikacija diplome u Firenci mi je donela drugačije sagledavanje sebe i svojih potencijala a rođenje mog deteta me je vinulo u drugu dimenziju. Ulepšalo mi je život i učinilo ga bogatijim i sadržajnijim.
Lični refresh za našu sagovornicu svakako je i pokretanje online magazina RYL/Refresh your life, kroz koji izažava kreativni deo svog bića. Dodaje da se od skoro bavi i fotografijom.
– Ja sam već drugačija nego što sam bila pre neki dan. I to je ta lepota i magija života. I svaki dan, ako sebi priuštite sitna osveženja, život će vam već izgledati drugačiji.

02 Milena Nikitovic, urednica RY Orman i Mia Medakovic RYL

Svaki dan je magija: Mia (Refresh your life) i Milena Nikitović (Refresh your orman)

Lekovi za dušu i telo. Iako misli da je stres naša neminovna svakodnevnica, uz pomoć određenih “mehanizama” Mia uspeva da takve trenutke ublaži vežbanjem svog duha i tela čestim boravkom u prirodi, meditacijom, pisanjem, druženjem i putovanjima.
A koje tehnike ličnog razvoja i isceljenja su njoj lično najviše pomogle?
– Neverbalne tehnike su mi najviše pomogle na mom putu isceljenja. Reiki, meditacija, su-jok akupunktura, masaža, yoga i pisanje! Sledeće godine biće 30 godina kako sama vodim bitku sa sobom i belim papirom. Pišem, analiziram se, čitam, spoznajem se, intuitivno se vodim kroz lepotu života.
Kroz pisanje doživljavam neku vrstu oslobođenja od problema ili sagledavanja sebe u datoj situaciji, meditacija me otvara kao knjigu, reiki i su-jok akupunkutra mi vraćaju energiju i čine me celovitom i svojom.

Životni san. Mia-Anima kaže da sanja otvorenih očiju.
– Sanjam da ojačam tamo gde sam slaba! Da sutra budem bolja nego što sam danas. To zahteva konstantan rad, a na tom putu jesam. Mislim da se snovi ostvaruju ako je san/cilj jasan, želja jaka a volja nepresušna.

Tekst: Jasmina Stefanović