Magija (2)

Magija i više od toga
Magija jedinstvenosti i jednosti

A koliko ljudi zaista tako radi? Ili pre biramo da zaćutimo, prećutimo i „progutamo“ ono što nam se ne sviđa (ili sviđa), samo da ne bismo kreirali konfikte, neprijatne situacije i slično? Koliko često nešto „nije pristojno“, pa nam ostane u grlu, na srcu ili u stomaku? Čak ako i odaberemo nešto drugačije za promenu, koliko sebe posle prosuđujemo zbog toga? I možda još važnije – ako stalno donosimo takve odluke koje nas mnogo ne izbacuju iz kalupa, i to samo da bismo bili „deo celine“ (čiji smo već deo, ali nemamo svest o tome baš stalno), koliko onda doprinosimo društvu, čovečanstvu, celini, ekspanziji, napretku, pa u krajnjem slučaju, planeti Zemlji i Univerzumu samom?

Onoga trenutka kada dopustimo sebi da budemo to što Jesmo, kada ispoljimo svoju jedinstvenost bez kočnica, barikada i prosuđivanja, tada smo zapravo doprinos koji u svojoj suštini Jeste. Tada živimo svoju misiju, sledimo svoj poziv zbog koga smo došli ovamo.

Znate li koliko „problema“ – psihičkih, fizičkih i emocionalnih – nastaje baš zato što jedinstvenost nije ispoljena, prihvaćena i odražena u ovoj realnosti, zato što ne živimo svoju autentičnost, zato što je pre svega ne biramo zbog gomile izgovora u koje smo poverovali da su istiniti? Mi smo kreativna bića i veliki broj „problema“ nastaje baš zato što kočimo protok kreativne energije, ne stajemo u svoj potencijal i ne širimo svoj kapacitet do beskonačnosti.

Dakle, kako možemo razdvojiti jedinstvenost i jednost kad one prizlaze jedna iz druge i jedna u drugu ponovo ulaze? Prosto se prožimaju. Samo onaj ko je jedinstven i ko živi svoju autentičnost može primiti celinu bez barijera u svoj svojoj punoći. Tada i celina prima njega.

Simpatično, ali možda to na kraju ipak jeste jedna ista stvar – jedinstvenost i jednost?

Šta vi mislite o tome?

Sa ljubavlju,
Junkie Soul – Jelena Stefanović
Foto: privatna arhiva, MaxPixel

Pages: 1 2