AKCIJA

Kolumna
I idemo… AKCIJA!

Ne znam kako se dotakosmo priče o tome šta koja voli. Jedna koju je muvao jedan pravi pravcati milijarder ložila je priča sa šampanjcem i jagodama na jahti, druga pomenu Kališ i držanje za ruke, treća kako je najbolji seks imala po letnjoj oluji, gde je prštalo sve – od strasti u kolima do munja na nebu!
– Jel ga znamo? – čulo se u isti glas.
Samo se nasmejala i nastavila, praveći se luda:
– Imala sam neke sandale i neku suknjicu, sećam se ko juče da je bilo. Taj komplet se čuva kao artefakt!

Četvrtoj su tražili fotografiju sadašnjeg momka koji je inače jelte glumac i to u trenutku dok se on budi kraj nje…
– Ja ga gledam kako leži kraj mene i pišem: “Profi fotka ili…?” Sva sreća, tražili su profesionalnu sliku! – objasni nam kroz smeh zaljubljene žene.

Nižu se priče i činjenice da svaka od nas pristaje… pa samo na ljubav. U izvornom obliku. Bez trućanja i komplikovanja. Bez drame i tragedije. Nekad pristanemo i na komediju. Nekad se pomirimo sa naučnom fantastikom. Nekad uđemo u akciju bez dublerki, pa se izrazbijamo muški.
Nekad samo prećutimo, jer nije vredno čak ni pomena. Nekad dugo pamtimo, jer srce ima vraški jaku memoriju! Nekad ćutimo, da ne ureknemo.
Nekad prosto samo čekamo, jer osećamo da nam neko pripada. Neke likove pustimo iz našeg filma, jer su zalutali. Neki su fakat bili samo statisti. A neki su bili sporedni likovi, koji su vremenom zauzeli glavne uloge u našem životu.
Nekad scenario promenimo u hodu, jer osetimo gde je prava priča. Da li je taj tada zauzet, slobodan, manje je bitno.

Režija u ljubavi je ionako uvek u rukama žena, koliko god da su muškarci ti koji izgovaraju reč: “Akcija!”

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Dalibor Milošević

Pages: 1 2