Ivan_Bosiljcic

Ivan Bosiljčić
DUGO SAM ČEKAO NA ULOGU RODITELJA

Verujem da nam se sve želje ispunjavaju, samo ne odmah. Treba biti strpljiv i sve dođe kad – tad, na svoje. Želje ne napušaju nas, nego mi njih, poručuje naš sagovornik, veliki miljenik publike

Životni moto popularnog glumca oduvek je bio: “Jednog dana…“. Nošen ovom željom izgarao je od posla. Učio je svuda, a od života najviše. Umeo je da razume “znakove pored puta” , što potvrđuju značajne uloge i ogromna popularnost.

Verovatno da svaki stvaralac ima lični rezervoar odakle se napaja. Međutim, šta vas lično najviše inspiriše na sceni?
– To zavisi od faza u kojoj se glumac nalazi. Prvo mi je trebalo da pobedim faze stidljivosti i neke svoje nesigurnosti. Kada sam to uspeo onda sam počeo da kreiram, i bilo mi je potrebno da ne govorim samo u svoje ime nego da budem deo nekog ansambla, jer ansambl je neverovatna snaga. Sada sam u fazi da mi je najbitnije sa kim radim. Čak ne više to šta radim, jer sa dobrim ljudima i od nekih osrednjih priča napravite izvrsne predstave. Bog me je pogledao i dao mi stvarno sjajne ljude od kojih sam samo mogao da učim.

Više puta ste govorili da vam je vera jako važna. U kojoj je meri ona uticala na vaš život?
– Mnogo. Smatram da je naša vera izuzetno praktična i da se može upotrebiti u komunikaciji sa ljudima, u poslu, ljubavi, odnosu prema samom sebi, tj. u svakom aspektu života. Uopšte nisam pristalica mistifikacije vere i religije. Pre izvesnog vremena bio sam na Hilandaru i odatle doneo važne lekcije. Ne treba filozofirati, ni teoretisati, već delati. Ako ćemo da se menjamo u skladu sa našom tradicijom i verom, to radimo sada, ovog trenutka… Ne treba sve da odlažemo, od ponedeljka do ponedeljka. Sve promene idu sada odmah, jer su nam one potrebne.

Imate mnogo obaveza, predstava, snimanja… Pretpostavljam da imate malo vremena za porodicu.
– Naprotiv, porodica mi je na prvom mestu. Kao duhovan čovek znam šta mora imati prioritet.

Kako se snalazite u ulozi roditelja?
– Divno! Dugo sam čekao na tu ulogu i Bog mi je očigledno dao suprugu i dete kada sam za to bio spreman. U braku mi je ugodno, udobno, i tvrdim da je brak veliki blagoslov. Brak je velika i divna stvar!

Pages: 1 2