Naslovna / Dobre priče / Ivan Bosiljčić
DUGO SAM ČEKAO NA ULOGU RODITELJA
Ivan Bosiljčić DUGO SAM ČEKAO NA ULOGU RODITELJA

Ivan Bosiljčić
DUGO SAM ČEKAO NA ULOGU RODITELJA

Koja bi poslovica najbolje opisala vaš karakter?
– Mislim da bi to bio jedan moto koji sam često sledio dok sam bio u Užičkoj gimnaziji. Tada sam želeo da pišem i da govorim poeziju. Imao sam velike snove, kao i svi mladi u tim godinama. Stalno sam govorio: “Jednog dana…”. Verujem da nam se sve želje ispunjavaju, samo ne odmah. Treba biti strpljiv i sve dođe kad – tad na svoje. Želje ne napušaju nas, nego mi njih.

Inače, Ivan je nedavno dobio povelju svog rodnog grada Užica a proglašen je i za užičkog ambasadora. Dobitnik je brojnih priznanja.

Koje vam je od njih najdraže?
– Možda je to Sterijina nagrada za ulogu Maneta u Zoni Zamfirovoj. Nebojiša Dugalić i ja smo prvi glumci u istoriji Srpskog teatra koji su za mjuzikl dobili Sterijinu nagradu. Draga mi je i moja prva nagrada za mladog glumca na susretima “Joakim Vujić”, za ulogu Lude u predstavi “Bogojavljenska noć“, koju sam igrao u ansamblu Narodnog pozorišta iz Užica.

Imate li neostvarenih želja vezanih za glumu?
– Voleo bih da igram neke istorijske komade. Meni kao čoveku iz publike i kao glumcu fali jedan veliki film ili TV serija o Nemanjićima.

Poruka za mlade glumce.
– Poručujem im da budu vredni i svesni svog talenta. Za uspeh je neophodno mnogo rada i truda. Takođe, potebno je verovati u ono što radite i da nikad ne odustajete. Za svakoga postoji njegovo vreme i uspeh koji ga čeka. Neki ljudi prerano “izgore” u svojim željama. Zato treba sačekati pravo vreme. Dakle, valja biti uporan i strpljiv!

Tekst: Nemanja Kovačević