Oušnovih 8

Kako da se „preznojite“ ali ne od vrućine
Film „Oušnovih 8“

Posle legendarnog filma „Oušnovih 11“ pre par godina, ove nam je stigao, uslovno rečeno, nastavak, zapravo film koji se oslanja na prvi, nije reč o nastavku kakav biste očekivali, ali jednako odlično urađen. Možda čak i bolje. Zašto vredi odgledati „Oušnovih 8“?

Prvo, zato što je uočljivo koliko se i o najmanjim detaljima vodilo računa, i nimalo štedelo. Nekom je stalo da prvenstveno urade odličan film, a tek onda i zarade, što je na žalost redak slučaj.

Oušnovih 8 - 1

Drugo, ovo je zapravo nastavak filmske franšize „Igraj svoju igru“, s tim što za razliku od prethodnog, u ovom igra ženska glumačka ekipa. I to kakva! Od Sandre Bulok u ulozi Debi Oušn, sestre Denija Oušna (igrao ga je Kluni), preko Kejt Blanšet, Sare Polson, En Hatevej, Mindi Kalin, Helen Bonam Karter do reperke Awkwafine i pevačice Rijane.

Sve zvezda do zvezde. Ali, ali…nisu jedine. One igraju glavne uloge, međutim na modnom i kulturnom dešavanju koje je u središtu radnje filma, pojavljuju se oni koji se i inače kao vrlo poželjni gosti viđaju na takvim mestima. Prepoznali smo između ostalih mega zvezde džet-seta kao što su Ana Vintur, Kejti Holms, Kim Kardašijan, Kendal i Kajli Džener, Olivija Mun, Hejli Boldvin, Zejn Malik.

Oušnovih 8 -2

Dakle, sve je vrlo, vrlo uverljivo. Dobro, jasno je i baš, baš skupo. Ali, gledalac takvim namerama da urade maksimalno ovaj film, ima razloga da se oseća važnim.

Radnja filma film „Oušnovih 8“ („Ocean’s 8“ u originalu, prim.uat.) svrstava ga u akcione, ali i komediju i kriminalistički žanr. Dinamična od prve do poslednje sekunde, ova filmska storija puna neočekivanih obrta i situacija u kojima se u publici čuje „vau“, uz odlično odabranu ekipu vrhunskih glumica drži pažnju neprekidno.

Da biste uživali u filmu, nećemo ga prepričavati. Reći ćemo samo da počinje izlaskom Debi Oušn iz zatvora. Ona ima plan, naizgled lud, hrabar, nemoguć. Samo naizgled.

Ako pomislite da je vrhunac filma, kako vam se učini gledajući ga, upravo pljačka koju su pripremile tokom zvezdanog godišnjeg bala Met Gala u Njujorku, ima i posle toga još mnogo iznenađujućih i uzbudljivih situacija.

Spremite se za uživanje u svakom kadru, da povremeno zaustavite disanje, poraste vam puls. Nemojte da očekujete šta će se dogoditi, jer verovatno neće. U tome i jeste ono po čemu ćemo pamtiti ovaj film.

I još nešto: ako ste odlučili da gledate „Oušnovih 8“ za koji je scenario napisala Olivija Milč, a režirao ga Geri Ros, odvojite vremena da se nakon filma „ohladite“ i – oprezno s kokicama, da se ne zagrcnete. Ovo je ipak odličan akcioni film kakvog skoro nije bilo, jedan od onih koji postavljaju standarde.

Tekst: Željka Zebić
Foto: imdb.com