Jasmina Bogućanin Sarvan
PRESNA HRANA ME JE POTPUNO PROMENILA

Gde su smešteni snovi. Još pre nego što je postala mama naša sagovornica je bila apsolutno sigurno da želi da bude, kako kaže, mama 100 % vremena. Promene koje je u njenu porodicu doneo nov način ishrane, nisu se zaustavile samo na tome. Grad je postao tesan, a želja za prostranstvom i prirodom svakim danom sve veća.
– Ne vidim svoju decu kako odrastaju na betonu i u smogu, i to težim i da ostvarim. Trenutno još uvek živimo u gradu, ali ne zadugo. U procesu smo kupovine zemljišta daleko od velikih gradova. Gradovi nisu održivi i ne mogu da opstanu ovakvi kakvi su.
Kako bi život koji živim bio u potpunosti u skladu sa prirodom potrebna je sloboda. Kuća od prirodnih materijala, uzgoj sopstvene prirodne hrane, korišćenje sunčeve energije, konzumiranje čiste izvorske vode… – to su moji snovi. U suštini, sve ono što smo mi ljudi nekada i imali, to ja KREIRAM za svoju porodicu. Želim da se vratimo prirodi, da ona bude naš dom.

sl2
Pronašli su svoj dom u prirodi, za sebe i svoju decu

P.S. U međuvremenu je Jasmina pronašla imanje na kojem želi da živi sa svojom porodicom, ali o tome nekom drugom prilikom.

Tekst: Jasmina Stefanović

Pages: 1 2 3