Jasmina Bogućanin Sarvan
PRESNA HRANA ME JE POTPUNO PROMENILA

Kao plod njenog ličnog prelaska na sirovu ishranu, nastao je blog Škola NeKuvanja koji je veoma brzo izazvao veliko interesovanje javnosti. Danas je zahvaljujući tome naša sagovornica započela i seriju radionica na kojima deli svoje iskustvo sa pristalicama ovakvog načina ishrane

Dok u naručju drži svoju ćerkicu, Jasmina Bogućanin Sarvan nam objašnjava kako ne zna šta je to stres od kada je počela drugačije da se hrani. Naime, od januara 2015. godine 80 % svojih tradicionalnih obroka zamenila je PRIRODNOM biljnom hranom. Sa osmehom, potpuno sigurna u svoj izbor, kaže da više nema težine u želucu, nema bolova u telu, glavobolje, nervoze, nesanice i svih ostalih simptoma koji se javljaju kod 90 % današnjeg stanovništva. Kada nema toga, onda nema ni razloga za stres.
– Ja sam sada novi čovek. Ne jedem meso životinja i to je velikim delom razlog što sam potpuno u miru. Koliko god to mi ne hteli da osvestimo, životinje su ubijene i pretrpele su veliku bol da bi završile na našem tanjiru. Onog trenutka kada to meso unesemo u sebe, unosimo i sve ono što je ta životinja prošla tokom pripreme za klanje i samog klanja. Skoro sva agresija koju mi ljudi iskazujemo potiče odatle, objašnjava naša sagovornica.

Promene i u načinu razmišljanja. Sa promenom ishrane čovek počne da menja i svoj način razmišljanja. Vlasnica bloga o presnoj ishrani glasno razmišlja o tome kako tada više vremena provodimo u ”razgovoru sa sobom”, i sve manje pristajemo na kompromise, kako ne bi više bilo stresa u našim životima. Shvatamo šta želimo i radimo to što želimo i volimo, ne radimo ništa protiv sebe i preuzimamo potpunu ODGOVORNOST za svoje postupke i svoj život.
– Shvatamo jednostavno da ništa ne moramo i da se ništa ne dešava protiv naše volje, već samo u skladu sa vibracijom na kojoj se nalazimo. Kada smo srećni i imamo srećne misli, tada nam se i dešavaju lepe stvari, zar ne?

Voće i povrće kao jedina hrana. O tome kako neko promeni u potpunosti svoj dotadašnji način ishrane i koliko je to teško Jasmina govori sa neskrivenim USHIĆENJEM jer se priseća kako je najpre počela da proučava sastojke u namirnicama. Pošto su se stalno pojavljivali različiti emulgatori i drugi hemijski sastojci, nastavila je da istražuje šta je to uopšte. Kao i mnoge druge ljude, iritirala je i veličina voća i povrća u našim prodavnicama, kao i mogućnost da se jedu jagode u sred zime…
– Prvo sam kupovala samo ORGANSKE proizvode, pogotovo voće i povrće, misleći kako će to biti dovoljno. Međutim, život je imao još lekcija za mene, te sam celu trudnoću provela povraćajući šta god bih pojela, osim voća. Zato sam se, kada se moja ćerkica rodila, detaljno pozabavila ishranom, kako bih znala čime ću nju hraniti kada dođe trenutak za uvođenje čvrste hrane uz moje mleko. Tako sam došla do spoznaja i istraživanja koja su jasno pokazivala ono što sam već osećala a to je da je jedina prirodna ishrana za čoveka voće i povrće, i to u njegovom izvornom obliku, sa što manje ili bez termičke obrade.

https://www.youtube.com/watch?v=FQXC4qwCSKY

Pages: 1 2 3