Erik Perl o rekonekciji i stresu PROMENE KOJE SU VIDLJIVE ODMAH

Erik Perl o rekonekciji i stresu
PROMENE KOJE SU VIDLJIVE ODMAH

Rekonekcija je već godinama jedna od najpopularnijih metoda samoisceljenja čija se suština ogleda u vraćanju u prirodno stanje izbalanisranosti u kom bolest i nelagoda ne postoje. Na koji način se to postiže, i kako je to uopšte moguće, specijalno za Antistres vodič ispričao je Erik Perl

Kiropraktičar Erik Perl (Eric Pearl) godinama je lečio pacijente na standardan način. Jedne noći doživeo je mistično iskustvo, prilikom čega su se u njegovom stanu upalila svetla. Pomislio je da je u pitanju san, međutim sutradan kada je otišao u ordinaciju, čuda su nastavila da se dešavaju. Naime, i pre nego što bi ih dotakao, njegovi pacijenti su bili izlečeni. Pacijenti i kolege lekari su ga zvali i pitali šta se to dešava, a on im je samo odgovarao da ne zna ni sam i da nikome ne pričaju. Međutim priča o tome da ljudi iz njegove ordinacije izlaze isceljeni se sve brže širila. Nije prošlo mnogo, a naučnici su počeli da se zanimaju za isceljenja koja su se događala pacijentima dr Erika Perla. Istraživači su zaključili da dr Perl kanališe nove aspekte svetlosti, energije i informaciono polje čije postojanje je do tada bilo nepoznato.

Pristup moćnom energetskom polju. Zanimalo nas je po čemu se rekonekcija razlikuje od ostalih energetskih tehnika kao štu su reiki, isceljivanje pranom (pranic healing), qi gong i slično.
– Energije koje ste pomenuli se kanališu uz pomoć precizno utvrđenih tehnika i te energije predstavljaju delove sveukupne energije koja nam je na raspolaganju. To znači da primenom praničkog isceljivanja ili qi gonga koristimo samo deo životne sile, dok putem rekonektivnog isceljivanja, bez primene tehnike, stupamo u kontakt sa izvorom sveukupne energije.

1 conference_055

Istraživači su zaključili da dr Perl kanališe nove aspekte svetlosti i informaciono polje čije postojanje je do tada bilo nepoznato

Rekonekcija i rekonektivno isceljivanje. Pristup isceljivanja koji je kanalisao dr Eric Perl ima dve varijacije, a to su rekonekcija i rekonektivno isceljivanje. Pitali smo našeg sagovornika koja je razlika između ta dva pristupa?
– Možda je najbolje da napravimo analogijiu i da kažemo da su rekonektivno isceljivanje i rekonekcija dve strane istog novčića. Rekonektivno isceljivanje je zapravo povratak unutrašnjem balansu i to u fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom smislu uz pomoć energije i informacija koje ta enegija nosi. S druge strane, rekonekcija je povratak našem životnom kursu brže nego što smo mogli i da zamislimo. To je nešto što nam dramatično menja ili ubrzava životni tok u zavisnosti od toga šta je ono što nam je potrebno. Pronalazimo svoj put i svrhu života. Tada se menjaju, tačnije poboljšavaju, odnosi koje imamo sa porodicom, prijateljima i kolegama, naši poslovni izbori, kvalitet seksualnih odnosa, okolnosti u kojima živimo.
Dr Erik Perl navodi da je još jedna bitna razlika u tome da se rekonektivno isceljivanje izvodi takoreći slobodnim stilom, dok za rekonekciju postoji specifičan „recept“. Već nakon prvog nivoa, rekonektivno isceljivanje možemo da primenjujemo i na sebi i na bliskim osobama. Za razliku od rekonektivnog isceljivanja, rekonekcija je proces koji se radi jednom u životu i koji treba obaviti dva puta u roku od nedelju dana, a izvodi se isključivo u direktnom kontaktu između terapeuta i klijenta.

Antistres misao