Naslovna / Čuvari zdravlja / Mezoterapija kao pravi izbor u Estetskom centru “Estera”
NAJBRŽI PUT DO TELA BEZ CELULITA
Mezoterapija kao pravi izbor u Estetskom centru “Estera” NAJBRŽI PUT DO TELA BEZ CELULITA

Mezoterapija kao pravi izbor u Estetskom centru “Estera”
NAJBRŽI PUT DO TELA BEZ CELULITA

Sa dolaskom toplijih dana većinu žena muči isti problem – kako da se za kratko vreme oslobode „pomorandžine kore“. Sigurno ste to pokušavale na različite načine do sada, ali dobijeni rezultati nisu bili efektni i trajni

Vaš naredni korak je jednostavan. Samo je potrebno da odaberete najbolju opciju zahvaljujući kojoj ćete svoju figuru učiniti idealnom i na taj način spremno dočekati leto. Mezoterapija je pravi izbor. Vitamini, minerali, antioksidansi i lipolitici u mezoterapijskim koktelima pospešuju cirkulaciju, učvršćuju vezivno tkivo, pojačavaju limfnu drenažu i razgrađuju višak masti. Njihovom primenom podstiče se ishrana i hidratacija kože koja se vidno zateže u predelu butina, kolena i struka, a kao posebne benefite treba istaći smanjenje obima i besprekornu teksturu kože.

e195654e-6b1c-4c5c-ab7d-ffe64d043615

PRE i POSLE

Prema najnovijim istraživanjima čak 90 % žena ima problem sa celulitom. Uzročnici ovog problema najčešće su biološke prirode, mada ne treba zanemariti ni savremene životne uslove koji utiču na sve raniju njegovu pojavu bez obzira na težinu. Naime, treba razlikovati gojaznost od celulita budući da je on prisutan čak i kod osoba koje nemaju višak kilograma. Reč je o problemu koji nije samo estetski, već i zdravstveni. U pitanju je vidljiv znak starenja kože koji je posledica usporenog metabolizma i oštećenja vezivnog tkiva, tako da kvržice u potkožnom tkivu mogu vremenom postati bolne. Uglavnom nastaje usled hormonskog disbalansa, stresa, neuravnotežene ishrane, konzumiranja alkohola, pušenja, ali ne treba izuzeti ni genetsku predispoziciju. Ipak, uz pravovremenu promenu životnog stila i adekvatnu negu, možete imati jedru kožu savršene teksture koja će vam vratiti samopouzdanje i osećaj ličnog zadovoljstva.

– U zavisnosti od stadijuma celulita preporuka je da se izvede 5-10 tretmana radi postizanja optimalnih efekata uz poštovanje zdravih životnih navika. Rezultati direktno zavise od odgovora organizma, hormonskog statusa, tretirane regije i broja izvedenih tretmana, kaže dr Nenad Stanković iz Estetskog centra „Estera“.

Specijalna ponuda: popust od 30% na seriju anticelulit-tretmana mezokoktelima u toku maja.

Tekst: Ivana Gavrilović Stanković