Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Dr Moma Jakovljević u emisiji
Iskreno sa Aleksandrom Simić
Optimizam pre svega
Dr Moma Jakovljević u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić Optimizam pre svega

Dr Moma Jakovljević u emisiji
Iskreno sa Aleksandrom Simić
Optimizam pre svega

Kada su želeli da obezvrede njegove talente i uspeh govorili bi – „onaj maneken!!!“, a on i danas zna da se ne možete dopadati svima. Veruje u timski rad, ne voli doktorsku sujetu, uživa u putovanjima koja su odmor od svakodnevnog stresa i ne napušta optimizam.

„Mit je da žene više ogovoraju od muškaraca. Vole oni da sede, dugo, i da pričaju, da se pohvale nekim uspehom kod žena, vole i da izmisle. Itekako je prisutna ljubomora i kod muškaraca ali se ja klonim lagano takvih ljudi kada osetim da ponašanja nisu dobra“, iskren je dr Jakovljević koji čuva svoju uspešnu karijeru kako na polju hirurgije tako i na polju sportske medicine.

Poslovne prilike dešavale su se, kaže, slučajno. Sreo bi nekog drugara, poznanika i on bi mu predložio posao. Tako je bilo sa manekenstvom, tako i sa košarkom. Kao deo zlatnih momaka košarke o čijem je zdravlju vodio računa i sam je dobio deo njihovog trofeja, tj. medalju i tvrdi da se bez poverenja u sportskog lekara ne može ni raditi. Ukoliko bi osetio takvu emociju odmah bi preporučio nekog drugog kolegu.

„Emotivac sam, i mnoga životna razočaranja sam intenzivno doživeo ali idemo dalje. Nastavim, kažem sebi – i to je život. Oduvek sam bio optimista. Tako je i danas. Radujem se lepom danu, ljude kojima smetam oslobodim sebe, trudim se da svoje troje dece posavetujem šta mogu i živim ovaj lep život“, nastavlja hirurg koji i danas slovi za poželjnog muškarca.

Kaže da se na to nije mnogo obazirao ali jeste uživao. Ipak, radio je, učio, gradio karijeru i smatra da se i više poslova može raditi i više profesionalnih snova ostvariti ukoliko vredno i posvećeno radite i ukoliko ste dobro organizovani.

„Danas su drugačija vremena. I onda je bilo i veza i vezica ali se krilo. Diskrecija zagarantovana! Mogli ste samo po pogledu osetiti, videti. Mislim da je ljubav prava i veza prava ukoliko pratite i svoje srce i želju ali i razmislite glavom“, iskren je Moma Jakovljević.

U drugom je braku, od svoje četrdeset prve godine. Šali se da su on i Čola, sa kojim se druži, uživali u životu i seća se kako je pevač uvek bio začuđen na mušku ljubomoru jer bi uvek pozivao sve drugare da izlaze sa njim. Moma kaže da je ljubomornima bilo bolje da su ostali sa njih dvojicom u drušvu jer – ako već ne možeš nekoga da „pobediš“ – ti mu se pridruži.

Dr Moma Jakovljević kaže da je ljubav kao tango i da se mora pažljivo igrati kako ne bi stao partnerki na nogu. Žena se mora osluškivati a sve njene potrebe moraju biti uvažene. Veruje u lepo ponašanje, ne snalazi se u modernim tehnologijama, niti ih podržava. I dalje veruje u svoje snove i sanja.

Emisiju Iskreno sa Aleksandrom Simić možete pogledati u nedelju 2. aprila od 17 h na TV Naša.

TV BN reemituje emisiju pa tako gledaoci  mogu pratiti iskrene priče na teritoriji čitave BIH i u svetu preko satelita.

Foto: promo