Naslovna / Dobre priče / 9 aktivnosti koje će vam ulepšati dan
Zabava za kišne trenutke
9 aktivnosti koje će vam ulepšati dan Zabava za kišne trenutke

9 aktivnosti koje će vam ulepšati dan
Zabava za kišne trenutke

Nove društvene igre

Za ove društvene igre nisu vam potrebni dodatni rekviziti, već samo prijatelji i dobro raspoloženje.

1. Igra „Jedna reč“: Počinjete od “Nekada davno,” a svaka osoba treba da doda jednu reč u priči. Savet: Izaberite žanr unapred – bajka, horor priča, krimić… Možete uključiti diktafon i snimiti vašu novu priču. Ko zna, možda nekome od vas ova zabava posluži kao inspiracija za pisanje romana.

2. „Improvizovana poezija“: Jedna osoba kaže rečenicu, a sledeća mora osmisliti adekvatnu rimu, i tako dalje. Preporuka: Ako se igrate sa decom, neka oni kažu prvu rečenicu a vi pronađite rimu.

4

3. „Da, i… čudovište“: Idealna igra za zabavu sa mališanima, koja im pomaže da „oteraju“ strah od čudovišta, veštica i sličnih bića. Izmislite imaginarno čudovište, kome će učesnici igre dodavati nove karakteristike. Svaka nova ideja počinje sa oduševljenjem i osmehom: „Daaaa, i dlakavo čudovište je bilo roze boje“, „Daaa, i volelo je da nosi leptir mašne“…

kolaciIspecite čokoladne kolače

Ništa ne može da „izleči“ sumorni kišni dan kao sveže pečeni čokoladni kolači. Izaberite recept koji želite i krenite u akciju. Ništa lepše od tog mirisa koji se širi kroz dom, a još kada osetite i ukus, eto vama odličnog raspoloženja.