Naslovna / Otvoreni um / Alternativni izbori / 7 važnih koraka pre nego što izaberete tehniku koja vam odgovara
KAKO IZABRATI SVOJ PUT PROMENA
7 važnih koraka pre nego što izaberete tehniku koja vam odgovara KAKO IZABRATI SVOJ PUT PROMENA

7 važnih koraka pre nego što izaberete tehniku koja vam odgovara
KAKO IZABRATI SVOJ PUT PROMENA

6. Besplatni časovi otvorenog tipa i javne manifestacije. Fantastična prilika da čujete osnovno i upoznate se sa suštinom određenih metoda, pokupite informativne flajere, pitate šta vas zanima, odete kući, razmislite, popričate sa samim sobom i odlučite. Lično sam sklona da verujem da slučajnost ne postoji. Uvek je moguće da će u pravom trenutku prava tehnika i pravi učitelj naći načina da dođu do vas. Zato, budite na mestima na kojima su programi i upoznavanje sa raznim oblastima dostupni za pružanje osnovnih informacija, učestvujte u radionicama, predavanjima, pokaznim i probnim časovima. Toliko ih je da svake nedelje možete, bar u Beogradu, izabrati najmanje jedan. I onda izabrati ono čemu ćete se ozbiljnije posvetiti i primenjivati.

03_put_promena

Važno je ići u pravcu koji smatrate za sebe najboljim, a ne kopirati druge

7. Tehniku „dok pucneš prstima“ nećete naći. Tehnika koja daje sjajne rezultate odmah i sada – ne postoji. Ali, sa radom na sebi, na koji god način želite, trebalo bi da krenete ODMAH i SADA. Do velikih rezultata dug je put, ponekad se čini da tapkate u mestu, ponekad da idete u ponor, da nema nade i da je sve to velika glupost. Nastavite dalje. To su samo prepreke koje postavlja vaše staro „ja“. Da biste stekli nove navike, morate se rešiti starih. Većina smatra da taj proces samo za jednu od njih traje 21 dan, ali neki tvrde – i duže. Važni su vaša: odlučnost, upornost, spremnost, jasno definisana namera, duboko i iskreno verovanje. Svaka je tehnika dobra na svoj način, a neke su za vas, kao specifičnu i jedinstvenu osobu, i sjajne. Neke će vam odgovarati manje, neke više, ali će svaka, ako joj se zaista posvete, doneti poboljšanje, manje ili veće. Što već ne zavisi od tehnike nego samo i jedino od vas. Sve obuke, kursevi, seminari, sve tehnike, metode, škole, zovite ih kako želite, sve su one podrška vama i vaše svetlo u tunelu, ali ne i ruka koja će vas, vezanih očiju, vući ili gurati ka vašem cilju, ili vam cilj doneti u krilo.
Srećno vam bilo u radu na sebi, dodavanju boja svakom danu jer, baš vi ste, baš sada zaslužili da krenete putem životne radosti, energije i duhovnog izobilja!

Tekst: Željka Zebić