BUDITE OSTVARENI

Šta su nam sagovornici na portalu rekli u 2015. godini
BUDITE OSTVARENI, SREĆNI, ISTINSKI BOGATI

Ekipa portala Antistres vodič, nastalog s proleća 2015. godine, razgovarala je sa velikim brojem poznatih ličnosti, ljudi koji su u nekom trenutku uprkos svemu odlučili da promene svoje živote, životnim trenerima, psiholozima, umetnicima… ljudima iz komšilika. Na početku Nove godine izdvojili smo nekoliko zajedničkih misli – saveta

Poklanjamo vam za svaki mesec u godini po jednu misao onih koje smatramo ostvarenim, koji zrače pozitivnom energijom, stabilnošću, radošću. Poklanjamo vam 12 misli koje se odnose na njihov put ka uspehu u životu, stavove o postojanju, sreći, ostvarenosti, ispunjenosti – bitisanju bez negativnih posledica stresa.

1. ŽIVOT NEMA REPRIZU. Svaki dan je poseban, neponovljiv, jedan jedini. Zato ga treba iskoristiti, učiniti nešto dobro za sebe i ljude oko nas. Jer, nikada se više neće ponoviti. Poštovati prošlost, graditi budućnost, ali živeti samo i jedino – ovde i sada.

2. SEĆAM SE ŠTA MI JE REKLA MOJA BAKA, deka, moji roditelji, moji preci. Da, velike mudrosti su znali i izgovarali naši stari, i nisu imali knjige, trenere, seminare, vodiče, terapeute. Imali su veru u sebe, iskustvo i svest o vrednosti života, kao nečeg posebnog, unikatnog i kao takvog, prelepog. Većinu onoga što danas izučavamo, o čemu pišu i po čemu postaju popularni razni govornici i treneri širom sveta, neko je davnih dana zabeležio u narodnoj tradiciji i mudrosti.

meditacija
Ne postoji mesto na kojem pišu pravila po kojima svi moramo živeti, to je jedan od vaših najvažnijih izbora

3. SREĆA JE U ŽIVOTU PO SOPSTVENOJ MERI, jer samo ako idemo ka svojim ciljevima putem koji sami biramo, ma kako to drugima izgledalo čudno, neobično, neizvesno, samo tada možemo biti zaista ispunjeni i srećni. Uostalom, ne postoji mesto na kojem pišu pravila po kojima svi moramo živeti, ne postoji osoba čije se mišljenje jedino uvažava. Svako ima pravo da stvara sopstveni život. Samo ja odlučujem o svojoj sudbini.

Pages: 1 2 3