Naslovna / Otvoreni um / 7 predloga kako da promenite svakodnevicu odmah
DA VAM SVAKI DAN BUDE DOBAR
7 predloga kako da promenite svakodnevicu odmah DA VAM SVAKI DAN BUDE DOBAR

7 predloga kako da promenite svakodnevicu odmah
DA VAM SVAKI DAN BUDE DOBAR

6. Pozovite nekoga koga odavno niste čuli. Brzina kojom živimo ponekad dovede do gubitka kontakta sa ljudima za koje smo nečim vezani, genima, školom, nekim periodom života. Razgovor sa njima posle dužeg perioda, prisećanje na dane kada smo se zajedno radovali i družili resetovaće nas na jedan vremenski period, čak i ako ta osoba bude pričala o ružnim temama.

SL 3 mir

Poklonite sebi tišinu koju ćete podeliti sa svojim umom

7. Sami sa sobom. Odvojite vreme za samo vašu tišinu koju ćete podeliti sa svojim umom. Pitajte sebe šta biste voleli da radite, kako zamišljate neki bolji život za vas, ali neka odgovori budu jednostavni i dostižni. Umesto kuće na Floridi možda želite još nešto, na primer – da držite cveće u sobi, umesto miliona na računu – možda želite u pozorište. Tokom tih desetak i više minuta, nađite za početak pet razloga zbog čega ste sjajni, izuzetni i čestitajte sebi na tome. Recimo: zaista je sjajno što volim životinje, tako sam ponosna zbog toga. Ili: srećna sam što uživam u čitanju knjiga, što mesim ukusne i mekane kolače. A možda i nešto kao recimo: ponosna sam što sam sama sebi sašila suknju, što sam danas sišla stanicu ranije i više pešačila do kuće, bez obzira na umor.
Poenta je u tome da svakog dana treba da uradimo nešto na prvi pogled nebitno, nešto bez čega smo do sada sasvim lepo živeli, da više komuniciramo sa nama samima ali i sa prirodom, da se bavimo onim što nas direktno okružuje a ne stvarima koje su dalekood nas. Da damo boje našem životu i ljudima oko nas, umesto da vreme, misli i energiju trošimo na stvari na koje nemamo uticaj i ne možemo ih promeniti.

Tekst: Željka Zebić