7 predloga kako da promenite svakodnevicu odmah
DA VAM SVAKI DAN BUDE DOBAR

Bilo bi divno kada bismo svakog dana mogli da se obradujemo uplatom na računu, finim i nasmejanim ljudima oko nas, prohodnim ulicama, finom hranom, energijom u telu i osmehom na licu. Kako sve ne zavisi samo od nas, evo šta mi možemo da učinimo sami – da svakog dana učinimo nešto zbog čega i od čega ćemo se osećati bolje

Svakog dana možete uraditi bar jednu od predloženih stvari možete i tri, ma, možete i svih 7. Nije teško, probajte! A ponešto osmislite i sami:

1. U prodavnici, na trafici, pijaci…popričajte, s osmehom na licu, sa prodavcima kao sa bliskim prijateljima. Probajte svima koje sretnete, ali ne i slučajnim prolaznicima, da kažete s osmehom: dobar dan, hvala vam mnogo, zaista se ljubazni, prijatan dan vam želim. Koristite u komuniaciji što više lepih i toplih reči i zahvalnosti. Primetićete da će vam većina isto tako uzvratiti.

SL 1srecna zena
Umesto nečijeg glasa punog negativizma, pevušite u sebi dragu pesmu

2. Na radnom mestu pokušajte da se isključite iz tračarenja i priča punih negativizma. Kad neko krene da „mrači“, naterajte sebe da umesto njegovog glasa čujete, recimo, zujanje, ili pevušite u sebi neku vama dragu pesmu. U početku će biti teško, posle vrlo lako. Ako ste u mogućnosti, recimo tokom pauze, dok razgovarate sa kolegama, podelite sa njima neku toplu, životnu priču čiji vi niste glavni akter, već neko treći, nepoznat. Ako se priča o politici, nesrećama, bilo čemu lošem, napustite razgovor pod izgovorom da „morate da…“, pa prošetajte. I sami znate šta se dešava, a kako to ne možete da promenite, nema potrebe da trujete svoj um lošim informacijama.

3. Obiđite komšiluk. Možda postoji neka baka i deka kojima bi prijalo bilo čije društvo, da ih neko pita kako su, da ih sasluša. Možda njihova priča neće biti izvor energije i radosti, ali to što ste im ulepšali dan i vama će doneti dobar osećaj. Ako je potrebno, donesite im lekove ili nešto iz prodavnice, dođite im na kafu sa kutijom keksa.

Pages: 1 2 3