Opustite se i naučite KAKO DA ENERGIJU NOVCA USMERITE KA SEBI

Opustite se i naučite
KAKO DA ENERGIJU NOVCA USMERITE KA SEBI

Neki ga vole, neki ga mrze, neki ga imaju previše, neki premalo, ali svi se slažu u jednom – bez novca se ne može. Kojoj god grupi da pripadamo, korisno je da znamo da novac predstavlja samo instrument koji će nam olakšati samoostvarenje i da postoje jasni principi čijom primenom ćemo u svoj život privući više ove korisne energije

Za većinu nas novac predstavlja jedan od osnovnih izvora stresa, bilo zato što ga nemamo dovoljno pa se nerviramo jer ne možemo da platimo račune, bilo zato što smo u stalnoj jurnjavi za njim, pa radimo i po nekoliko paralelnih poslova. Margarita Milenković, reiki master-učitelj i autorka knjige Energija novca, smatra da je novac neutralan, i da od načina na koji ga koristimo zavisi da li će on za nas da bude dobar ili loš.
– U zavisnosti od toga kakvi smo iznutra, mi zauzimamo i stav prema novcu. Novac dakle ne pogoršava i ne poboljšava stvari, već samo dovodi do toga da ono što jesmo postane očiglednije i jasnije.
Ukoliko dobije na lutriji, duhovno orijentisana osoba će vrlo verovatno otputovati u Indiju ili na neku drugu destinaciju gde može da pronađe duhovnog učitelja, a materijalno orijentisana osoba, željna lake zabave, će završiti u Las Vegasu. Na svakom čoveku je da izabere u koje svrhe će koristiti novac. On može da bude izuzetno koristan instument ako ga doživljavamo kao sredstvo za stvaranje veće količine ljubavi u našim životima i u svojoj duši. Ali ako mu pristupamo kao sredstvu koje nam omogućava gomilanje materijalnih stvari koje gode našem egu, znači da ne razumemo prirodu energije novca – kaže naša sagovornica, i savetuje da usvojimo principe uz koje ćemo postati magnet za privlačenje energije novca u svoj život. U kratkim crtama prenosimo neke od glavnih principa, a svi oni koji žele da nauče više o ovoj temi, mogu da pohađaju seminare „Energija novca – Reiki izobilje“ i Kundalini novac, koje Margarita drži u okviru Udruženja Reiki Srbije.

Princip želje. Otkrijte za šta vam je potreban novac i odredite koja količina novca vam je potrebna da bi se vaše želje ostvarile. Postavite sebi pitanje kako bi izgledao vaš život kada biste živeli u izobilju. Kada jasno definišete svoje želje i potrebe, i univerzum će se pobrinuti da to i dobijete.

Princip cilja. Odredite svoje ciljeve. Najvažnije je da znate koji je cilj vašeg postojanja, a zatim da u skladu s tim odredite i vaše materijalne ciljeve. Vodite računa o tome da je svaki materijalni cilj samo sredstvo za postizanje višeg životnog cilja, a to je život ispunjen ljubavlju, život u kom ćete postati najbolja verzija sebe.

Princip (odluke) namere. Donesite čvrstu, nepokolebljivu odluku da imate više nego dovoljno novca i svakodnevno radite na sebi i na ostvarivanju svojih ciljeva.

Princip privlačnosti. Promenite svoje misli i svoja osećanja. Uskladite se sa dobrim vibracijama, ispunite um pozitivnim mislima, a srce plemenitim osećanjima i tada ćete u svoj život privlačiti istu takvu energiju. „Šta zračiš, to i privlačiš“ je dobro poznata zakonistost koja će u naš život privući stvari i okolnosti koje želimo.

Princip vere. Verujte da ćete ostvariti život kakav želite – život u izobilju. Izobilje se prvo stvara u našoj glavi, a sve u šta verujemo pre ili kasnije postaje i naša stvarnost.

Princip računanja na sebe. Oslonite se na sebe, na svoje sposobnosti, znanja i veštine umesto što računate na druge. Računajte na sopstvenu energiju podržanu energijom univerzuma.

Princip ponašanja prema energiji novca. U svakom trenutku budite opušteni u odnosu na novac. Oslobodite se svih strahova, briga i ograničenja koja imate vezana za njega. Odnosite se prema novcu kao prema energiji koja vam je potrebna, koju volite i poštujete, i budite sigurni da će uz takav stav energija novca uploviti u vaš život.

Tekst: Manja Perić Mitić
Antistres misao