karijera_feng_shui

Poboljšajte svoju karijeru
POSTAVITE SEBI VELIKI CILJ

Verovanje da imate moć da ostvarite zacrtani cilj i da ste ga zaslužili je najvažniji pokretač ka poboljšanju vaše karijere. Morate znati i šta tačno želite i nikada nemojte da budete skromni kada ga postavljate – bez velikih ciljeva, nema ni velikih dela

Postavite veliki cilj. Morate znati šta tačno želite, zbog čega, kada i kako bi to trebalo da se realizuje. Mnogi ljudi nisu sigurni šta zaista žele a tuguju za nečim. Popričajte sami sa sobom. Shvatiite šta želite, kolike su vaše mogućnosti i postavite sebi veliki cilj.

Verujte. Najvažniji deo ove tehnike jeste verovanje da imate moć da ostvarite zacrtani cilj u stvarnosti, da ste ga zaslužili i da imate pravo na njega. Treba da budete svesni da to ne može odmah da se desi. Za sve je potrebno vreme, a tokom vremenskog perioda realizacije, nikada ne gubite veru da će se ostvariti.

Budite u sadašnjosti. Svoj cilj uvek postavite u sadašnjem vremenu a ne u budućem (“ja sam…” ili “sada sam….” – nikako: “ja ću biti…” ili “ja ću imati…”)! Živite sada, ponašajte se kao da ste već uspešni u sadašnjem trenutku.

Budite kreativni. Stvarajte slike događaja koji realizuju vaš cilj i osetite ih u sadašnjem vremenu. Sva čula treba da učestvuju (sistem pet elemenata). Vizuelizacija je moćno sredstvo komunikacije sa unutrašnjim ja. Isto tako, u svojoj kancelariji postavite slike budućih projekata.

Neka vaš cilj bude vaša tajna. Čak i kada se ostvari, zadržite svoju tajnu za sebe!!! Previše priče oduzima energiju i stvara gubitak moći za sledeću realizaciju!!!

Verujte u svoje više “ja”. Svako ima svog unutrašnjeg vodiča – svoju podsvest. Ako on ne dozvoljava da se cilj ostvari, promenite cilj ali nemojte da se ljutite jer se sigurno “nije dalo” zarad višeg dobra u budućnosti. Vaše “ja” je u vašoj kancelariji. Pogledajte tuđim očima šta vas u njoj blokira i to promenite.

Sever doma. Ako postoji nered, oštećeni zid ili gomila starih novina onda postoji i stagnacija na poslu, problem u karijeri, stalni počeci od nule i nemogućnost da se pronađe životni put.
Zidovi koji su isflekani ili oštećeni u severnom delu nekretnine dovode do ozbiljnijih posledica u karijeri.

Ulazna vrata. Vrata od vaše kancelarije predstavljaju ulaz vaših novih poslovnih mogućnosti, poslovnih projekata i poduhvata. Uvek treba da budu čista (bez otisaka prstiju), uredna (bez oštećenja), da nemaju čak ni deo od stakla i da se otvaraju pod uglom od 90 stepeni.

Provera kancelarije. Radni sto treba da bude čist, uredan i bez nereda. Neuredne fijoke stvaraju poslovnu depresiju. Ovo nije dobro samo za vašu feng šui praksu, već šalje poruku vašim nadređenima da ste dobro organizovana i efikasna osoba. Ukoliko je moguće, sedite tako da imate zid iza leđa (podrška) i pogled na ulazna vrata u vašu kancelariju.

Aktiviranje poboljšanja karijere. Ako želite da se vaša karijera poboljša, postavite nešto na vaš radni sto ili desktop kompjutera što simbolizuje vaše saveznike koji će vam pomoći u tome, tako da to vidite svakodnevno. Okačite slike vaših uspeha (na primer, dobijanje nagrade) negde u kancelariju ili postavite na desktop. Na ovaj način povećavate mogućnosti za poboljšanje vaše karijere.

Tajna potpisa. Kada se potpisujete, poslednji potez u vašem potpisu treba da je usmeren ka gore i mora biti na višem nivou nego što je počeo prvi deo. Ako sečete linijom potpis ili pravite krug oko njega, stvarate sebi blokadu i ograničenja.

Tajna osmeha. I kada vam je teško, i kada vam ne ide kako ste želeli, nikada nemojte izgubiti osmeh sa lica. Sa osmehom stvarate pozitivnu energiju i sebi i drugima. Osmeh je najlepši jezik poznat svim nacijama sveta. Osmeh je tajna uspešnih ljudi.

Tekst: Sandra Drinčić, međunarodni feng šui stručnjak i predavač